Afgelopen zondag won SV Colmschate met 3-1 van Overwetering. Voor Kevin Manenschijn was het zijn laatste wedstrijd in het eerste van Colmschate. Hij wist het extra mooi te maken door de 1-0 te scoren. Hij is de Speler van de Week.

Kevin is tevreden over de wedstrijd van zondag: “We speelden heel gedisciplineerd. Verdedigend stond het super goed en we hebben niet veel kansen tegen gehad. Alleen die vrije trap vliegt erin, maar we zijn niet echt in de problemen geweest.”

Over zijn eigen wedstrijd was de middenvelder ook tevreden: “Voor de wedstrijd moest ik werken dus na een uur was ik wel echt op. Ik ben blij dat ik nog een laatste doelpunt heb kunnen meepakken.”

Volgend seizoen ook Derde Klasse

Door te winnen is Colmschate er nu zeker van dat het volgend seizoen ook in de Derde Klasse speelt: “Wij zijn hier hartstikke blij mee. Na een moeilijke eerste seizoenshelft, waarin we maar vijf punten behaalden, hebben we het super goed opgepakt met elkaar,” aldus Kevin. Colmschate staat met 27 punten op plek nummer tien met nog één wedstrijd te gaan. “Vooraf had ik niet getekend voor plek 10, maar gezien het seizoen mogen we als team tevreden zijn met dit resultaat,” vertelt Kevin.

Na vijf jaar het einde

Door gezinsuitbreiding en het starten van een opleiding heeft Kevin besloten om een stapje terug te doen en komt er dus na vijf seizoenen in het eerste van Colmschate een einde aan: “Ik besef het eigenlijk nog niet echt dat het nu voorbij is. Het wordt vast wel even wennen vanaf volgend seizoen.”

Zondag werd er met een erehaag afscheid genomen van Kevin Manenschijn: “Het hele team, de staf en mijn familie waaronder mijn zoontje stonden daarin. Dat was mooi. Ook vond ik het leuk en sportief dat de tegenstander Overwetering ook mee deed aan de erehaag.”

Na vijf jaar durft Kevin het wel aan om een hoogtepunt te noemen: “Ik denk toch mijn eerste seizoen bij de club.” In dat seizoen wist Colmschate tweede te worden in de derde klasse en had Kevin met 18 doelpunten en belangrijk aandeel in dit succes. “Ik ging naar Colmschate toe met het gevoel dat het echt een vrienden elftal was en dat was ook zo. Nu nog steeds,” sluit hij af.

Vorig artikelGedisciplineerd Sportclub wint van Almen
Volgend artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 22
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.