Sportclub begon met een iets andere verdediging dan normaal. Murat mocht als linksback beginnen en aantonen wat hij daar kan. Sportclub wilde weer een resultaat halen en stond aardig scherp aan de aftrap.

Tegenstander Almen speelde veel met voorzetten vanaf de zijkanten, maar konden daarmee niet veel kansen creëren. Dit kwam mede doordat de Deventer goalie Nelson Lammertink vandaag alles uit de lucht plukte. Sportclub Deventer kreeg ook een aantal goede uitgespeelde kansen, maar wisten niet heel gevaarlijk te worden.

Maar toen maakte Roan Koekkoek een mooie actie naar z’n linker en krulde de bal met een prachtige boog om de keeper heen: 1-0 voor Sportclub Deventer. Sportclub werd veelal teruggedrongen tot de zestien met daarbij de nodige vrije trappen, maar wist relatief makkelijk stand te houden. Almen kreeg voor rust nog een grote kans via een steekpass waardoor de linksbuiten één op één kwam met de keeper, maar wederom keerde Nelson Lammertink de bal en hield zijn doel schoon.

Vlak voor rust kwam er nog een gevaarlijke bal die in de kluts viel voor de Almen goalie. De bal ging uiteindelijk via de hak van Tijn Vegelin tussen de palen. Maar helaas, de grensrechter zag er buitenspel in, wat door sommigen in twijfel werd getrokken.

In de tweede helft was het voor Deventer belangrijk om scherp te beginnen en nadrukkelijk de nul te willen houden. Dit lukte aardig, want Almen kwam nog steeds alleen met voorzetten en vrije trappen waaruit ze uiteindelijk niet echt gevaarlijk konden worden. Sportclub kwam er een keer gevaarlijk uit via de linkerflank, waarbij Tijn Vegelin de bal strak terug legde op Roan Koekkoek. Hij schoot de bal ineens op het doel, maar een goede redding volgde van de Almen goalie. Geen doelpunt maar nog steeds 1-0, waardoor de spanning er op bleef.

In de slotfase kwam Roan Koekkoek er weer, via de linkerkant, door na een mooie actie. Hij legde de bal terug op de 17-jarige debutant Silvan, die de wedstrijd beslist en de 2-0 binnenschoot. Heerlijk debuut voor Silvan dus. Sportclub wist de nul te houden en kan zeker tevreden zijn over hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op naar volgende week, de laatste pot van het seizoen, het duel tegen Gorssel waarbij Sportclub nog kans heeft op de 7e plek in de ranglijst.