Wekelijks benadert Wouter Hulsegge een speler uit het Deventer voetbal. Deze voetballer krijgt 25 vragen van Wouter voorgelegd en mag uiteindelijk zelf bepalen wie de volgende Deventer voetballer is. Mits het een speler van een andere vereniging is.

Naam: Matthijs Kamphuis

Geboortedatum: 13-10-1991

Relatie: Al heel lang met mijn vriendin Vicky, samen een geweldig ventje Hidde van 1,5 jaar.

Werk of studie: Ik werk nu voor het 4e jaar als docent Lichamelijke Opvoeding bij het Veluws College, een middelbare school in Twello.

Club(s): Op mijn 4e begonnen bij SV Terwolde en daar op mijn 15e mijn debuut in het 1e gemaakt. In de A-jeugd ben ik van SV Terwolde naar Koninklijke UD gegaan (samen met Bram de Haas, SV Schalkhaar) om in de A-jeugd te spelen. Daar al snel doorgestroomd naar het 1e. Na de degradatie van de eerste naar de tweede klasse (16 van de 18 selectiespelers vertrokken) ben ik naar SV Voorwaarts gegaan. Hier speel ik nu alweer mijn 10e seizoen in het eerste.

Geen voetballer, welke sport dan wel?: Volleybal. Tot mijn 15e heb ik bij de regioselectie van Gelderland gevolleybald en moest toen een keuze maken. Voetbal en volleybal combineren was niet meer mogelijk, omdat er altijd zondagochtend getraind moest worden. Toen voor voetbal gekozen, een niet al te moeilijke keuze.

Grootste blunder: In mijn eerste seizoen bij Koninklijke UD een eigen goal. Er kwam een lange bal die achter ons als verdediging viel. Wegkoppen lukte niet meer dus draaide me om, om de bal weg te kunnen schieten. Deze raakte ik totaal verkeerd, waardoor ik hem over onze keeper lobde.

Trots op: Uiteraard het kampioenschap afgelopen seizoen in de tweede klasse. Met een fantastische kampioenswedstrijd met alles erop en eraan. Heel veel Voorwaarts-supporters, vuurwerk, spanning… En de ontlading in de laatste secondes toen wij de beslissende goal scoorde.

Op persoonlijk vlak mijn gezin, familie en vrienden.

Kleedkamerhumor: Dit valt eigenlijk wel mee. Niels Pereboom, onze assistent trainer dit seizoen, kan het niet laten elk jaar een keer de bidons te vullen met bier of koffie. Verder meer de muziek voor de wedstrijd. Hiervoor hebben we wel een paar DJ’s. En natuurlijk de Hollandse krakers na een overwinning…

Idool: Mijn opa, gelijk ook (samen met mijn oma) mijn grootste fan. Elke zondag na de wedstrijd is het eerste appje wat ik ontvang van hun.

Mooiste sportcomplex: Sportpark de Laene natuurlijk (Voorwaarts). Een mooie plek in het dorp, week in week uit wordt er hard gewerkt door de werkploeg voor een mooi en net sportcomplex en natuurlijk en straks hoofdveld met natuurgras!

Mooiste Tenue: Natuurlijk het nieuwe Voorwaarts tenue van Nike.

Beste Speler in Deventer eo: Dan moet ik natuurlijk mijn broertje, Jurriën Kamphuis, en mijn zwager, Edwin Dommerhold, noemen. Beide voetballen bij SV Terwolde. Edwin de man met de befaamde trap/voorzet, Jurriën de man van de kopduels en de vele meters.

Vervelendste tegenstander: Sander Krijns, wat een lastig mannetje is dat (haha). Goaltjes dief, snel, goede techniek, iemand die je prima in je team kunt hebben.

Beste Trainer: Peter Mol, jeugdtrainer bij SV Terwolde.

Hobbies naast voetbal: Lekker uiteten of een terrasje pakken met vrienden. Verder een voetbalwedstrijdje kijken of met me zoontje op pad.

Ergernis: Van die grensrechters die denken dat het elk weekend vlaggetjes dag is. Gelukkig hebben we nu wat vaker een arbitraal trio.

Favoriete Eten: Een heerlijke verse lasagne laten we niet staan. Af en toe de Hollandse stamppot ook heerlijk.

Lezen: Ik was blij toen ik klaar was met mijn opleiding en ik dit niet meer verplicht hoefde te doen. Als ik op vakantie ben lees ik nog wel eens een boek, natuurlijk wel sport/voetbal gerelateerd, zoals een biografie van (oud)speler of trainer.

Films of series: Peaky Blinders, La Casa de Papel en Designated Survivor.

Favoriete websites: Geen.

Games: Eerder was het altijd FIFA op de Playstation. Nu heb ik daar weinig tot geen tijd meer voor. Wat natuurlijk ook leuk blijft is een gezellige avond met vrienden en een ouderwets bordspel aan de eettafel.

Muziek: Van alles wat. Van top 40, naar rap, naar Nederlandstalig. Nu met de kleine moeten we natuurlijk ook de kinderliedjes weer gaan kennen.

Bijgeloof voor de wedstrijd?: Geen idee of het bijgeloof is, maar probeer er wel voor te zorgen dat de veters goed gestrikt zijn en de sokjes getaped.

Slechtste eigenschap: Niet tegen mijn verlies kunnen. Of het nou een voetbalwedstrijd is of een ander spelletje/uitdaging, ik wil niet verliezen.

Ambitie: Op persoonlijk vlak gaan we kijken hoelang we het vol kunnen houden om te blijven spelen in Voorwaarts 1. Volgens mij zit ik al wel zo’n beetje op 250 wedstrijden, dus eerst maar eens op naar de 300. Met het team kunnen we nog wel stappen maken als het gaat om stabiliteit en mannelijkheid. Wie weet wat we dan kunnen bereiken.

Kampioen in jullie klasse: Vind BVC’12 de beste ploeg in onze competitie, al doet Orion het ook niet verkeerd als promovendus.

Wie mag de volgende Hulle passt m door invullen?: Metin Karademir van Turkse Kracht.

BronFoto: Dennis Bresser
Vorig artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 9
Volgend artikelMatchtalk – FC Volendam – Go Ahead Eagles
Wouter Hulsegge is een 40-jarige Deventenaar en al bijna 35 jaar lid van SV Colmschate’33 waar hij al vele jaren actief is al vrijwilliger in diverse functies. Daarnaast helemaal gek en een groot kenner van het regionale amateurvoetbal met een voorliefde voor de Deventer clubs. Ook was hij de winnaar van de allereerste Deventervoetbalquiz.