Iedere week beschouwd Joran Willemstein voor op de komende Go Ahead Eagles wedstrijd. Deze week de uiterst belangrijke wedstrijd tegen FC Volendam, een direct concurrent om de bovenste plaatsen die belangrijk zijn richting promotie of play-offs.

GO AHEAD EAGLES
In Volendam zal Go Ahead Eagles moeten doen zonder aanvoerder Jeroen Veldmate en middenvelder Maël Corboz. Veldmate hield een kuitblessure over aan de wedstrijd tegen NEC en wordt vervangen door een andere aanvoerder: die van de beloften, Joran Swart. De 21-jarige centrale verdediger speelt sinds afgelopen zomer in Deventer en maakt sindsdien een stormachtige ontwikkeling door. Na basisplekken in de beker en de invalbeurt van vorige week, is er nu zijn eerste basisplek in de competitie. 

Opvallend genoeg zijn Gino Bosz en Donny van Iperen gewoon wedstrijdfit, echter hebben beiden trainer Jack de Gier niet kunnen overtuigen. Dat Swart een linkspoot is, kan ook nog eens een bijkomend voordeel zijn voor de jongeling. Alexander Bannink laat de laatste tijd iets meer, van zijn nog maar sporadisch getoonde, klasse zien en vervangt Corboz, die met een gekneusde enkel rondloopt.

De wedstrijd tegen FC Volendam is voor Jack de Gier persoonlijk ook een belangrijke. Er is nog geen overeenkomst tussen club en trainer over een contractverlenging in Deventer. De Gier gaf zelf aan graag te willen blijven en moet dus zijn tactisch vernuft flink gebruiken de aankomende weken met wedstrijden tegen Volendam, de Graafschap, SC Cambuur en Jong PSV op het programma.

Verwachte opstelling vrijdagavond: Verhulst – Mertens – Beukema – Swart – Brito – Bannink – Lieftink – Navrátil – Ahannach – Berden – Rabillard 

Afwezig: Maël Corboz (enkel), Wout Droste (kruisband) en Jeroen Veldmate (kuit).

Martijn Berden scoort voor Go Ahead Eagles in het met 3-0 gewonnen thuisduel tegen FC Volendam.
Foto: Henny Meyerink

FC VOLENDAM
Niet alleen bij Go Ahead Eagles kwam er een einde aan een lange reeks; FC Volendam was 16 wedstrijden ongeslagen, totdat Jong Utrecht afgelopen maandag met 2-1 wist te winnen van ‘de palingboeren’. Opvallend genoeg was voor die reeks Go Ahead Eagles de laatste ploeg die van Volendam wist te winnen. Hierna werd onder andere gewonnen bij Jong Ajax, Cambuur Leeuwarden en Excelsior. 

Volgens de ranglijst wordt het een hele spannende avond. Volendam staat één plekje boven de Eagles en hebben maar vier punten meer. Martijn Kaars is de belangrijkste man aan de kant van de thuisploeg. Met maar liefst elf doelpunten is hij flink van waarde voor zijn ploeg. Ook, de van Monaco gehuurde Belg, Francesco Antonucci laat met acht goals en vier assists met enige regelmatig zijn klasse zien.

Afwezig: Zakaria El Azzouzi (knie) en Roy Tol (bovenbeen).

HISTORIE
De ploeg van Wim Jonk zal, ondanks een hogere klassering, niet met een heel vertrouwd gevoel richting de wedstrijd van Kowet uitkijken. In de maand februari werd er nog niet gewonnen. Zoals gezegd werd er verloren van Jong Utrecht; ook Jong AZ en Telstar hielden aan de wedstrijd tegen Volendam een punt over. Daarnaast bieden de laatste wedstrijden tegen de Deventenaren weinig hoop.

Foto: Henny Meyerink

In de Adelaarshorst wist Kowet met 3-0 te winnen van Volendam. Een dikverdiende overwinning, die voornamelijk in de tweede helft tot stand kwam. Achteraf had de score nog wel hoger kunnen uitvallen. Maar liefst 25 keer werd er geschoten op het Volendam doel, maar alleen Elmo Lieftink, Maecky Ngombo (foto boven) en Martijn Berden wisten destijds het net te vinden. Vorig seizoen wist Go Ahead Eagles met 0-1 te winnen in het Kras Stadion. Doelpuntenmaker was de Braziliaan Bruno Andrade, dit op aangeven van Richard van der Venne.

De wedstrijd zal gefloten worden door scheidsrechter Ingmar Oostrom.

Vorig artikelHulle passt ‘m door – Matthijs Kamphuis
Volgend artikelGo Ahead Eagles hengelt slechts één punt binnen in Volendam
Joran Willemstein is geboren in Deventer en nog steeds woonachtig in de Hanzestad. De 22-jarige voetbalt zijn hele leven al, inmiddels al jaren bij FC RDC. Hij draagt graag zijn steentje bij aan Deventer Voetbal en houdt zich zowel met het amateurvoetbal als met Go Ahead Eagles bezig.