Doordat Go Ahead Eagles, met enig fortuin, zijn laatste wedstrijd van NAC Breda won, staat de ongeslagen reeks inmiddels op 22 wedstrijden. Het is maar de vraag of die reeks zich voortzet na aankomende maandag. Jong Ajax boekt nagenoeg altijd resultaat in eigen huis, terwijl Go Ahead Eagles het daar vaak lastig heeft.

GO AHEAD EAGLES
De laatste dagen van de transferperiode is relatief rustig verlopen in Deventer. Op 31 januari werd doelman Jeroen Houwen gehuurd van Vitesse. Hij blijft tot het einde van het seizoen en neemt de plek over van Jay Gorter. De doelman, die vroeger nog in de jeugdopleiding van Ajax heeft gekeept, is na verschillende misdragingen gedegradeerd naar het hoogste jeugdteam. Alhoewel technisch manager Paul Bosveld heeft beloofd dat Gorter nog een tweede kans gaat krijgen, is dit een behoorlijk smet op zijn nog prille carrière. Gorter is alweer de tweede speler in korte tijd die uit de selectie is gezet; eerder overkwam dat Maecky Ngombo al. Ngombo is inmiddels op proef bij FC Sherrif, de kampioen van Moldavië. Julius Bliek is tussentijds vertrokken uit Deventer, de Zeeuw speelt inmiddels in Georgië.

Voor de plek van centrumsspits is de Henri Anier vastgelegd. De Est is op transfervrije basis naar ‘Kowet’ gekomen. Hij is voorlopig nog niet wedstrijdfit en zal dus nog niet op de velden te bewonderen zijn. Tegen Jong Ajax zal in ieder geval wel Soufyan Ahannach spelen. Hij is eindelijk speelgerechtigd en zal direct in de basis starten. Dit zal betekenen dat Alexander Bannink weer op de bank mag plaatsnemen. Hij kreeg in eerste instantie de kans de ‘tien-positie’ in te vullen, maar kon niet overtuigen. Voor de rest is iedereen fit binnen de selectie.

Paul Bosvelt en Soufyan Ahannach, foto Henny Meyerink

Verwachte opstelling: Verhulst – Mertens – Bosz – Veldmate – Brito – Corboz – Lieftink – Navrátil – Ahannach – Berden – Rabillard

Afwezig: Sam Beukema (knie), Jarno van den Bos (knie), Wout Droste (kruisband).

Jong Ajax
De beloftenploeg van Ajax is ook bezig aan een mooie reeks. Hun laatste nederlaag dateert van 4 november 2019, toen er thuis werd verloren van mede-titelkandidaat FC Volendam. Daarna werd er onder andere gewonnen in Breda en Leeuwarden. Jong Ajax staat inmiddels op de derde plek. De drie wedstrijden die na de winterstop zijn gespeeld, leverden vijf punten op. Van FC Dordrecht werd gewonnen. De laatste wedstrijd, uit bij NEC eindigde in een spectaculaire 3-3. De jonge maar ‘angstaanjagende’ spits Brian Brobbey wist twee doelpunten te maken.

Alhoewel het altijd maar afwachten is hoe de ploeg aan de aftrap verschijnt, zijn spelers als Kik Pierie en Kjell Scherpen vaste namen. Deze spelers, met de nodige Eredivisie-ervaring, lopen hetzelfde traject als Perr Schuurs, met als doel binnen één of twee jaar een vaste kracht in het eerste elftal te worden. De laatste weken krijgt de toch al jonge ploeg versterking van spelers uit de onder-19 ploeg. De eerder genoemde Brobbey speelt regelmatig, net als grote talenten Sontje Hansen en Naci Ünüvar. 

Afwezig: Stan van Bladeren (pols)

Foto: Henny Meyerink

Historie
Eerder dit seizoen kwam Go Ahead Eagles in eigen stadion razendsnel op voorsprong tegen Jong Ajax. Nadat de inmiddels vertrokken Richard van der Venne een corner verlengde, tikte Sam Beukema binnen bij de tweede paal (zie foto van Henny Meyerink boven). Dit alles gebeurde al na 46 seconden. Nadat met name Navrátil een aantal kansen miste, tikte Jurgen Ekkelenkamp de 1-1 binnen in de tweede helft. Hierna wist Hobie Verhulst zich weer te onderscheiden, door vlak voor tijd een penalty te stoppen (zie foto onder van Eric Pasman) en daardoor de eindstand bepaalde op 1-1.

Go Ahead Eagles Jong Ajax, Eric Pasman
Go Ahead Eagles Jong Ajax, Eric Pasman

Vorig seizoen kwam Go Ahead Eagles in Amsterdam ook heel vroeg op voorsprong, dankzij een goal van Thomas Verheydt. Ondanks dit veelbelovende begin, werd het uiteindelijk een wedstrijd om snel te vergeten. Twee minuten na de openingstreffer stond het alweer 1-1. Er zouden nog veel goals vallen en de wedstrijd eindigde in 5-2. Thomas Verheydt scoorde ook de tweede treffer voor de Deventenaren. Namens Jong Ajax scoorden Lassina Traoré en Danilo twee keer.

De wedstrijd zal gefloten worden door Richard Martens.

Sport Live
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Maandagavond doen Joran Willemstein en GertJan van de Berg live verslag vanaf De Toekomst in Amsterdam.