Afgelopen zaterdag won FC RDC op het eigen sportpark Borgele van Prins Bernhard. De club uit Uddel werd met 3-2 verslagen door de groep van Roy Beumer.

De eerste helft kende weinig uitgespeelde kansen aan beide zijdes, beide ploegen maakten veel fouten en leken eigenlijk niet al te veel risico’s te willen nemen. De organisatie stond goed bij de elf van trainer Roy Beumer, echter was zijn FC RDC veel te onrustig en slordig met de eindpass. Daardoor kon men het overwicht en de dadendrang niet omzetten in veel kansen.

Jorrit Draaijer moest snel reageren na een kleine tien minuten, op een voorzet van Ramon Wolfkamp, maar de inzet van de jonge buitenspeler vloog hoog over. De gasten uit Uddel waren alleen maar gevaarlijk uit dode spelmomenten, zo was de eerste bal op het doel van Michel Voorman ook een treffer. Een briljante vrije trap, vanaf 17 meter, sloeg via de onderkant van de lat binnen. Een mentale dreun voor de thuisploeg die zo vol goede moed aan het duel was begonnen.

De gedreven spelende Martin Kok was attent na 27 minuten spelen toen hij de opbouw van Prins Bernhard verstoorde, de bal ontfutselde en vanuit een lastige hoek beheerst afrondde. Het gaf zijn ploeg weer het vertrouwen om te gaan voetballen, echter in de dadendrang gaf het bijna een treffer weg aan de andere zijde. Doelman Voortman kon ternauwernood een corner onschadelijk maken.

Door het slordige spel kwam het nauwelijks tot een goede eindpass bij FC RDC zodat de mogelijkheden beperkt bleven tot schotjes van Koen Wagenvoort en Martin Kok vanuit de tweede lijn. Mehmet Kisa gooide er, vlak voor thee, plots een vervaarlijke dribbel uit. Na een slimme combinatie met Martin Kok schoot Kisa net naast waardoor men met 1-1 de rust in ging.

De thuisploeg kwam als herboren uit de kleedkamer en met een aanstekelijke geestdrift werd de ploeg uit Uddel in de achteruit gedreven. Dat leverde vlak na rust een hoekschop op welke Kisa vervaarlijk aansneed tot in het doelgebied. Daar legde routinier Tesh Ros de bal, ogenschijnlijk onbedoeld, stil en was Martin Kok er als de kippen bij om het beslissende zetje te geven. De vreugde vermengd met opluchting was voelbaar, FC RDC leek het juk van zich af te hebben geworpen.

Martin Kok was de plaaggeest voor de rechterflank van de gasten. Na een uur wedstrijd kreeg Kok het weer op zijn heupen, echter zijn voorzet kwam net niet goed uit voor de inkomende Kisa die vanuit de draai moest schieten. Zijn schot ging voorlangs. Na een uur wedstrijd kwam Prins Bernhard weer eens aan de overzijde, maar gelukkig ontbrak het de ploeg uit Uddel aan scherpte en het speeltuig hobbelde vervaarlijk voorlangs.

Halverwege de tweede helft ontsnapte Prins Bernhard opnieuw aan de greep van RDC en werd het even gevaarlijk. FC RDC met de druk en de gasten met de kansen, de inzet ging er via de buitenkant van de paal weer uit. FC RDC leek de grip daarmee te gaan verliezen, maar voordat deze conclusie nog maar getrokken kon worden besliste Jorrit Draaijer het duel. Weer was het Martin Kok die over de linkerkant raasde en zijn voorzet was perfect op maat.

De goed meegelopen jongeling Draaijer rondde beheerst de goede assist af door tegendraads de bal achter de wanhopig graaiende doelman te deponeren, duel op slot zou je denken. De gasten uit Uddel plaatsten hun joker en joegen wanhopig op een aansluitingstreffer. Echter in vrije positie vergat de spits binnen te koppen halverwege de tweede helft.

De scheidsrechter krijgt het dan moeilijk in het energieke duel waardoor de sportieve sfeer plots verdwijnt. John Ross Bonevacia schakelde een kwartier voor tijd heerlijk om en leverde een pass op maat af aan de snelle Martin Kok. De gedreven buitenspeler vergat echter zijn goede wedstrijd te belonen met een derde treffer voor het en de genadeklap voor de tegenstander door de bal naast het doel te werken. Vijf minuten later was Koen Wagenvoort iets te voorzichtig, na een korte corner over rechts, waardoor de inzet naast het vijandelijke doel verdween.

De thuisclub weigerde het duel in het slot te gooien en Prins Bernhard nam meer risico wat ook beloond werd. De ervaren Tesh Ros bood de spits de kans onderuit te gaan binnen de beruchte lijnen waardoor de bal vanaf 11 meter binnen geschoten kon worden voor de 3-2. De wedstrijd was weer open en met passie zochten de gasten naar de gelijkmaker. FC RDC loerde op de omschakeling echter dit werd keer op keer onschadelijk gemaakt middels venijnige overtredingen.

De Deventerploeg hield het hoofd koel en na vele spannende extra minuten kon er opgelucht gejuicht worden na het laatste fluitsignaal, de verdiende overwinning was over de streep getrokken door het team van Roy Beumer. De trainer was erg gelukkig met de overwinning van zijn team: “Het bevestigt de goede sfeer en dadendrang van deze groep, er zit potentie in deze groep dat het seizoen goed wil afsluiten.”