DAVO heeft de uitwedstrijd tegen Nieuw Heeten met 1-2 gewonnen. Na een 0-2 stand bij rust werd, de zwaarbevochten, zege over de streep getrokken.

De beginfase was voor de thuisploeg. Nieuw Heeten had een veldoverwicht en wat kleine kansen. DAVO kreeg na 18 minuten spelen de eerste mogelijkheid via een schot van Gino Natar. In de 22e minuut kwam Davo op een 0-1 voorsprong. In de rebound scoorde Ronald Boudewijnse voor de ploeg uit Deventer. DAVO kwam na de voorsprong beter in het spel. Ronald Boudewijnse was ook bij de 0-2 betrokken. Hij gaf een pass op Sidney Pinkster die de score verdubbelde voor de blauw-hemden.

De doelpuntenmaker vierde de treffer niet echt, omdat hij geraakt werd door de doelman en moest zelfs geblesseerd het veld verlaten. Pech voor DAVO, omdat eerder in het duel ook al Ilyas Yurukel geblesseerd van het veld moest. Na de rust kwam, de te verwachten stormloop, van Nieuw Heeten. De thuisploeg scoorde heel snel de aansluitingstreffer, al in de 54e minuut werd het 1-2.  Vervolgens kreeg Nieuw Heeten in die tweede helft wat mogelijkheden, maar echte uitgespeelde kansen waren dat ook niet.

DAVO hield, met een portie werklust, stand. Vlak voor tijd had Gino Natar zelfs nog kunnen scoren voor de uitploeg, maar uiteindelijk bleef het bij 1-2. Een belangrijke zege voor DAVO in een onrustige periode na vertrek van trainer Patrick Wijsman in de week voorafgaand aan dit duel. Een boost voor het moraal, zeker vooruitkijkend op een pittige periode komende weken. Want de komende wedstrijden zijn tegen Holten en ABS, de titelkandidaten…