Go Ahead Eagles heeft een lelijke wedstrijd van NEC gewonnen. In de Adelaarshorst was het niveau van de wedstrijd bedenkelijk en bleek een curieus doelpunt beslissend in het voordeel van Jack de Gier en zijn ploeg.

In een uitermate zwakke eerste helft werd door beide teams geen enkel schot tussen de palen gecreeërd. Okita was namens de bezoekers nog het meest dichtbij. Zijn poging ging echter voorlangs.

Na de rust werd het veldspel er niet veel beter op. Toch kwam de wedstrijd iets meer tot leven nadat Rabillard een rebound had binnengeschoten na een schot van Ahannach die door Branderhorst werd losgelaten.

Nog geen tien minuten later verkreeg Go Ahead Eagles een 2-0 voorsprong door Ahannach. Scheidsrechter Siemen Mulder, de laatste weken continue met discutabele beslissingen in het nieuws, liet dit keer zijn grensrechter staan. De assistent scheidsrechter vlagde voor buitenspel maar Mulder had gezien dat de bal uiteindelijk via een NEC speler bij Ahannach terecht kwam en dat het daardoor geen buitenspel was. Een correcte beslissing van de leidsman maar het overrulen van zijn assistent zorgde wel voor veel commotie binnen de lijnen.

Go Ahead Eagles leek de wedstrijd gemakkelijk over de streep te trekken. Echter moest het zes minuten voor tijd toch een tegentreffer incasseren. Flemming bleek de doelpuntenmaker na een assist van oud Go Ahead Eagles speler Randy Wolters.

Met de teruggekeerde Sam Beukema centraal achterin en de immer keihard werkende Elmo Lieftink voorop in de strijd, bleven de drie punten toch aan de Vetkampstraat.

Vorig artikelMatchtalk: Go Ahead Eagles – NEC
Volgend artikelTrainerspraat: Met Joost ter Stege van De Gazelle