Na twee nederlagen op rij, tegen FC Utrecht voor de beker en MVV voor de competitie, kan en moet Go Ahead Eagles zich zien te herpakken. Tegenstander is NEC uit Nijmegen. Een bekende voor hoofdtrainer Jack de Gier

GO AHEAD EAGLES

Voor alles en iedereen met een rood-geel hart, is dit een wedstrijd van eerherstel. De ruime nederlaag (3-0) bij MVV was er eentje om snel te vergeten. Waar Go Ahead zo lang niet te verslaan was, heeft het drie van de vier laatste potjes verloren. Dat het anders moet tegen NEC, staat vast. Hoe dat moet gebeuren, is nog de grote vraag..

De basisopstelling is niet meer zo vast sinds het vertrek van Richard van der Venne. Alexander Bannink was zijn eerste vervanger, Soufyan Ahannach probeerde het daarna. Beiden komen nog niet helemaal uit de verf. In de beker tegen Utrecht speelden beide spelers vanaf het begin, wat ten koste ging van Martijn Berden. Adrian Edqvist hoopt ook op een basisplek. Hij mocht vorige week in Maastricht starten op de linksbuiten, waardoor wederom Berden op de bank begon. Centraal achterin is het afwachten of Sam Beukema kan starten of dat Donny van Iperen hem nog steeds moet vervangen. 

Verwachte opstelling: Verhulst – Mertens – Beukema/Van Iperen – Veldmate – Brito – Corboz – Lieftink – Navrátil – Ahannach – Berden – Rabillard 

Afwezig: Wout Droste (kruisband)

NEC

Na de winterstop heeft de ploeg van trainer François Gesthuizen het allemaal een stuk beter voor elkaar. De thuisnederlaag van Cambuur is geen schande, de comeback tegen Jong Ajax (van 1-3 naar 3-3) was wel een knappe. De 1-7 overwinning bij Telstar springt er natuurlijk helemaal uit. Inmiddels is NEC gestegen naar de zevende plek, met maar drie puntjes minder dan Go Ahead Eagles. Vorige week won NEC met 2-0 van Helmond.

In die wedstrijd wist Zian Flemming een goal te maken. De middenvelder wordt in Nijmegen al een tijd als spits opgesteld en dat gaat hem niet slecht af. Hij is clubtopscorer met 10 doelpunten. Twee daarvan wist hij in de eerdere ontmoeting met Kowet te maken. Rechtsbuiten Anthony Musaba viel vorige week uit en zal deze wedstrijd missen. Met ook al 9 goals is dit een aderlating voor NEC. 

Verwachte opstelling: Branderhorst – Van Rooij – Van Eijden – Kvída – Kuipers – Proper – Dijkstra – Van Landschot – Okita – Flemming – Romeny

Afwezig: Norbert Alblas (kruisband), Anthony Musaba (enkel)

HISTORIE

Zoals gezegd wist Flemming twee keer te scoren in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead. Martijn Berden scoorde ook twee keer en wist daarmee de Deventenaren op een 0-2 voorsprong te zetten. Maecky Ngombo maakte er 1-3 van, maar de voorsprong werd niet behouden en het eindigde in 3-3.

Vorig seizoen was dezelfde wedstrijd een rollercoaster. Binnen de minuut zorgde Paco van Moorsel voor de 1-0 en nog geen kwartier later stond het al 2-1. Jeroen Veldmate scoorde er vervolgens twee, maar doordat NEC ook nog scoorde, stond het bij rust 4-2. Ook nu wist Go Ahead de voorsprong niet vast te houden; onder andere dankzij een tweede benutte penalty van de middag, eindigde de wedstrijd in 4-4.

De wedstrijd zal gefloten worden door Siemen Mulder

Vorig artikelMarchello Bosman speler van de week – week 7 – powered by 100% Football
Volgend artikelCurieus doelpunt beslissend voor winnend Go Ahead Eagles
Joran Willemstein is geboren in Deventer en nog steeds woonachtig in de Hanzestad. De 22-jarige voetbalt zijn hele leven al, inmiddels al jaren bij FC RDC. Hij draagt graag zijn steentje bij aan Deventer Voetbal en houdt zich zowel met het amateurvoetbal als met Go Ahead Eagles bezig.