Wekelijks delen bekenden met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Eric Whittie, Robert Heukels, Erdal Ascipinar en Edwin Lugt wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Deze week is het weer de beurt aan trotse Hoofd Opleidingen van Go Ahead Eagles, Eric Whittie!

Dromen zijn niet altijd bedrog…………

Tot nu toe heb ik jullie vooral mee willen nemen met de opzet en ontwikkeling van onze voetbalacademie en dat zal zeker in de volgende artikelen de rode draad blijven, maar nu heb ik grote behoefte onze trots met jullie te delen.

Vorig jaar om deze tijd sloten we het seizoen af met de gedachte dat we het voor het seizoen 2023-2024 al geweldig zouden vinden als we onze bereikte niveaus zouden kunnen handhaven en dat dit een mooie uitdaging was. Als we dan nu terugkijken op de afgelopen periode is trots het enige wat bij mij opkomt.

In de najaarscompetitie 2024-2025 speelt de voetbalacademie van Go Ahead uitsluitend op 1e en 2e divisieniveau, een mijlpaal waar Alex Kroes het al over had 5 jaar geleden en hij heeft gelijk gekregen. Het betekent dat wij vanaf onze “Benjamins” (de O13 groep) tot en met de O21 groep op een hoog niveau gaan spelen en onze spelers de strijd zullen aangaan met de top van Nederland. Dat zal een enorme steun geven om onze jongens maximaal de gelegenheid te geven zich te ontwikkelen.

Er zijn in de najaarscompetitie promoties/kampioenschappen gevierd en de O14 en O15 zijn hoger gaan spelen. In de voorjaarscompetitie voegde de O18 zich daar nog bij en het kampioenschap van hen betekende dat we nu met alle teams op een vergelijkbaar hoog niveau spelen.

Voeg dan daarbij dat we prachtige overwinningen hebben geboekt op het hoogste niveau, de 1e divisie, tegen de topclubs van Nederland PSV, Feyenoord en Ajax en de cirkel is rond. Het wordt nu nog belangrijker om op dit hoge niveau te blijven acteren zodat onze talenten zich door kunnen ontwikkelen en daarvoor zijn we hard bezig de organisatie aan te passen en de randvoorwaarden in hoog tempo te verhogen. We moeten wel want naast de aantrekkingskracht die wij nu beginnen uit te oefenen op de omgeving (er komen ook jongens van Ajax en PSV die overschrijving naar ons aanvragen) hebben de topclubs onze talenten ook in het vizier.

Er is grote interesse in onze talenten en dan ook al vanuit de jongste groepen, het betekent dat je goed bezig bent maar het is wel de bedoeling de jongens op te leiden voor de Vetkampstraat en ze te behouden.

In de volgende column zal ik hier uitvoeriger op in gaan en het beeld schetsen van onze toekomst die we helder in beeld hebben.

Eric Whittie.

Vorig artikelSV Schalkhaar treft Jonge Kracht in nacompetitie
Volgend artikelEigenaar Go Ahead Eagles, Kees Vierhouten, plotseling overleden
Eric Whittie
Eric is hoofd opleidingen bij Go Ahead Eagles. getrouwd met Carla en vader van 4 dochters en 2 zonen. Al 52 jaar actief in de voetbalwereld waarvan 40 jaar KNVB-docent in binnen- en buitenland. Als amateurtrainer gepromoveerd en gedegradeerd, maar nooit ontslagen. Houdt van sterrenkunde, economie, politiek en vreemde talen.