Waar de meeste voetballers de zomerstop zijn ingegaan, breken voor de voetballers van SV Schalkhaar belangrijke weken aan. Na een zware competitie in de tweede klasse J met tegenstanders uit de omgeving Nijmegen en de Betuwe moet het team van trainer Martijn de Haas en assistent-trainer Jacob Ensing via de nacompetitie nog behoorlijk aan de bak. Door het spelen van één of mogelijk twee nacompetitie wedstrijden zal SV Schalkhaar er alles aan doen om ook komend seizoen in de tweede klasse actief te zijn.

Met maar liefst 33 punten uit 24 wedstrijden kwam het een punt tekort! Met name door het vele aantal gelijke spelen kwam SV Schalkhaar in de problemen, waarbij het dit jaar de pech heeft van de nog versterkte degradatie regeling.

Zondag 9 juni speelt SV Schalkhaar op de Horsterhoek een beslissende wedstrijd tegen Jonge Kracht uit Huissen (vlak bij Arnhem). De winnaar speelt op zondag 16 juni de finale op neutraal terrein tegen de winnaar van Robur et Velocitas of VV Vorden.

Voor SV Schalkhaar is er alles aan gelegen deze wedstrijden winnend af te sluiten, om volgend seizoen jonge spelers de kans te geven om op een hoog niveau te presteren.

Het hoge niveau zal komend seizoen ook gevraagd worden voor spelers van SV Schalkhaar 2 dat via de nacompetitie verzekerd is van het spelen in de reserve Hoofdklasse. Een mooi resultaat in de nacompetitie zorgt ervoor dat het team van de trainers Anton Post en Floris Duijff in de Hoofdklasse mogen gaan aantreden. Ook het O19-1 van trainer Richard van Dellen heeft in het afgelopen jaar twee kampioenschappen binnen weten te halen en spelen volgend seizoen in de Divisie 2.

U bent zondag 9 juni welkom op de Horsterhoek in Schalkhaar
SV Schalkhaar – Jonge Kracht.
Aanvang: 14.00 uur
(toegang gratis)

Viaclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelvv Gorssel wint halve finale nacompetitie met 1-5 van Sportlust Glanerbrug
Volgend artikelDe rood-gele column van Eric Whittie – week 23