Lettele speelde een prima pot in Zwolle en won met 1-4 bij de plaatselijke SV. Man of the match werd de maker van de tweede treffer: Bas Huijsmans

Na een weekje rust gehad te hebben gehad, door het niet komen opdagen van Ulu Spor, stond vandaag de uitwedstrijd tegen sv Zwolle op het programma voor Lettele.

Het eerste kwartier was van beide kanten slordig, waardoor beide ploegen moeite hadden om gevaarlijk te worden. Lettele had na het eerste kwartier het betere van het spel en kwam enkele keren gevaarlijk voor de goal van Zwolle, maar zonder succes. Tot aan de 40e minuut; na een diepe bal van Bas Huijsmans op een teamgenoot, die hem op zijn beurt weer voor gaf op Jesse Oosterwijk die de bal op de paal schoot. De rebound kon Jeffrey Meurer omzetten naar een goal waardoor Lettele met 0-1 voor kwam.

Na rust was het speelbeeld hetzelfde als in het eerste kwartier. Maar dit duurde niet lang, want Lettele nam al snel het initiatief. Na een mooi opgezette aanval over de linkerkant gaf Ruben Gerritsen de bal breed op Bas Huijsmans die de bal verwoestend binnen knalde voor de 0-2. Zwolle deed aansluitend wat terug en produceerde de aansluitingstreffer.

Direct na deze treffer ging Lettele door met het betere spel wat ze tot op dat moment op de mat legden. Weer via de linkerkant werd een aanval opgezet met een een strakke voorzet op Ruben Gerritsen die de bal, eigenlijk een schot op goal, ‘doorspeelde’ naar Jesse Oosterwijk. Oosterwijk kon de kans vervolgens makkelijk afronden, waardoor het verschil weer twee was.

Na de 1-3 had Zwolle de moed opgegeven en kon Lettele makkelijk de bal rondspelen. Na wederom een aanval over de linkerkant kwam de bal de bal netjes bij Ruben Gerritsen die de bal op zij beurt weer door speelde naar Mick Romeijn. Die stond al een tijdje net buiten de zestien meter te wachten om de bal binnen te rammen. Wat hij ook zeker netjes deed, vol in de kruising!

Na deze goal gebeurde er niet veel meer, Lettele liet de bal makkelijk rond gaan en kwam niet echt meer in de problemen. Een terechte 1-4 overwinning op sv Zwolle. Volgende week speelt Lettele het inhaalduel tegen Ulu Spor in Lettele!