Voor Overwetering stond deze zondag de uitwedstrijd tegen Brummen op het programma. Het eerste gedeelte van de wedstrijd oogde wat rommelig met een vrije trap van Hishan Ali die naast schoot, een hoekschop van Brummen en twee hoekschoppen van Overwetering.

Na een half uur spelen verovert een speler van Brummen de bal op ruim 25 meter van het doel. Bram van Bessen durft, uit angst voor een gele kaart, geen overtreding te maken en de speler van Brummen schiet met een stuit de 1-0 binnen.

Vlak daarna schiet Bram van Bessen een vrije trap over het doel van Brummen. De linksback van Brummen ontvangt een gele kaart van de scheidsrechter na een overtreding op
Hishan en nog een speler van Brummen krijgt vlak voor rust geel na weer een overtreding op Hishan.

In de tweede helft zet Overwetering aan en Nick Oosterwijk krijgt tot twee keer toe een goede kans, maar de bal gaat het doel niet in. Brummen komt steeds meer onder druk te staan en halverwege de tweede helft krijgt de van linksback tot rechtsback omgetoverde speler zijn tweede gele kaart na een overtreding op de uitstekende spelende Tom Koers. Hij mag gaan douchen.

Overwetering voert de druk verder op en na een voorzet van Oskar Kappert kopt Bram van Bessen de bal net over. Ook Jelle Lucassen krijgt geel. Ruben Brinkhof wordt ingebracht voor Oskar Kappert, waardoor Tom Koers doorschuift naar de linksbuiten positie. Remon Elshof lost Dennis Willemsen af in de spits.

Mogelijkheden tot scoren krijgt Overwetering genoeg, maar de verdediging van Brummen staat zijn mannetje en een gele kaart wordt niet geschuwd. Na een voorzet van Stefan Hekman tikt Ferdy van Breukelen bij de 2e paal de 1-1 binnen in de slotfase. Overwetering bleef aandringen, maar het blijft bij een teleurstellende 1-1.