Voor komend seizoen zal VV IJsselstreek terugkeren met een eerste elftal in het senioren voetbal. Wij spraken met voorzitter Rene Wolken en vroegen hem naar de plannen en de huidige status.

IJsselstreek is een begrip in Deventer en kent een lange historie in het amateurvoetbal. Na het seizoen 2022/2023 besloot het zich terug te trekken met haar eerste elftal, nadat bleek dat een groot gedeelte van de selectie zou vertrekken en de hoofdtrainer tussentijds vertrokken was bij de club. Dit seizoen spelen er drie recreatieteams bij VV IJsselstreek, één op de zaterdag en twee op de zondag.

Er is vanuit de club initiatief gekomen om terug te komen met een eerste elftal. Een aantal mensen is aan de slag gegaan en heeft in Johan van Ommen een trainer gevonden voor het komend seizoen. Van Ommen heeft eveneens een lange historie in het Deventer voetbal en was o.a. hoofdtrainer bij Sallandia, Sportclub Deventer en Turkse Kracht. Van Ommen was de afgelopen twee seizoen niet werkzaam als trainer i.v.m. privé omstandigheden. Het is de intentie om een langere termijn te gaan samenwerken met Van Ommen.

Het bestuur heeft gevraagd om naast een trainer ook het overige kader in een vroegtijdig stadium te organiseren waardoor het komend seizoen zogezegd goed georganiseerd kan worden gestart. De initiatiefnemers hebben dit momenteel grotendeels voor elkaar waardoor het bestuur een akkoord heeft gegeven en de aanvraag ingediend bij de KNVB. Naast een terugkeer van het eerste elftal bij IJsselstreek denkt de club komend seizoen met vijf recreatieteams aan te kunnen gaan treden.

IJsselstreek zal dus met Johan van Ommen en naar verwachting tussen de 15 en 20 spelers het seizoen aanvangen in de Zondag 5e Klasse van de KNVB afdeling Oost.

Vorig artikelDe rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 13
Volgend artikelAdelaarsoog op Excelsior thuis