Afgelopen vrijdagavond rond de klok van zes uur, moesten wij noodgedwongen onze lieve poes Tijger in laten slapen. Ze was erg oud geworden (20 jaartjes jong, in mensenleven is dat 96 jaar!!), at bijna niet meer, was erg wankel geworden en ook haar oogjes waren wat wazig aan het worden. Kortom de ouderdom had toegeslagen bij onze zeer geliefde huisdier.

Dat zo’n klein beestje van amper 3 kilo zoveel liefde, maar tegelijkertijd ook zoveel verdriet kan geven, had ik vooraf nooit kunnen bedenken. God, wat heb ik een verdriet om de dood van Tijger gehad zeg, de afgelopen dagen. Voordat ik naar Kowet ging, liep ik altijd ff extra naar Tijger toe, om een soort van geluksknuffel op te halen. Één van de vaste rituelen die ik had met ons Tijgertje. Helaas kan ik dat nooit meer doen. We zullen haar enorm missen,  maar ook weten wij, dat zij een heel mooi en lang leven bij ons heeft gehad. Rust zacht lieve Tijger.

Aanstaande zaterdag mogen wij weer naar ons tweede huis aan de Vetkampstraat om Kowet naar een overwinning te schreeuwen. Het wordt weer eens tijd dat Go Ahead Eagles wat punten achter elkaar gaat halen zodat de de play offs voor Europees voetbal veilig gesteld kunnen worden. Tevens is zo hoog mogelijk eindigen ook erg belangrijk inzake TV-gelden. Het is immers; hoe hoger je eindigt des te meer TV-inkomsten de club binnenkrijgt. Ook is elk punt welkom voor de eeuwige ranglijst Eredivisie. MVV hebben wij in het vizier, om hen eindelijk te passeren op die mooie lijst.

De laatste competitiewedstrijd tegen Heracles in Almelo hebben we onnodig verloren, ondanks dat er her en der belangrijke Kowetspelers niet in vorm waren, hadden we in feite niet zoveel te duchten van Heracles Almelo. Deze nederlaag viel dan ook erg rauw op ons dak. Niet eens 1 punt namen we mee terug richting het mooie Deventer. Zelfs dit is inmiddels een luxe geworden, verliezen in Almelo past niet meer bij de ambitie van Kowet. Ken je nagaan in wat voor tijden wij leven als fervent Kowet supporter.

Hoop dat onze aanvoerder (speelde een drama pot tegen Heracles) tegen oudbekende Excelsior weer opstaat en het team op sleeptouw neemt. Ik gun Bas ook een mooie ‘kopgoal’ net als in 2021 destijds. Toen was zijn kopbal tegen Excelsior goed voor promotie naar de Eredivisie en nu kunnen het hele belangrijke punten zijn voor de play-offs. Alles zit namelijk nog redelijk dicht bij elkaar op de ranglijst. Daarom moeten de thuispotjes tegen clubs als Excelsior en Almere City gewoonweg gewonnen worden. Simpel.

Onze jongetjes zijn inmiddels echte kerels geworden in de ‘Eredivisie speeltuin’. Dus ‘d’ran en biet ze in de rugge’. Dinsdagmiddag speelde Kowet een oefenwedstrijd tegen AZ Alkmaar en won dat duel met 1-0, door een goal van ‘jeugdexponent’ Pim Saathof. Paar dagen ervoor speelde het 2-2 gelijk tegen RKC Waalwijk met onder andere een doelpunt van Adekanye. Zodoende heeft de selectie genoeg ritme opgedaan met volwaardige tegenstanders om na de ‘interlandbreak’ er weer vol tegen aan te gaan.

Zin aan zaterdagavond, helaas zonder m’n geluksknuffel van Tijger zal ik toch wel met een goed gevoel naar de Adelaarshorst fietsen. Tot zaterdag allen.

Vorig artikelDeventer Voetbal topscorer – week 12
Volgend artikelIJsselstreek keert terug met Eerste Elftal
Erdal Ascipinar
Erdal Ascipinar is geboren op 5 mei 1971 en een rasechte Deventenaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet. Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.