De Gazelle heeft gisteren een 8-1 nederlaag geleden tegen Klarenbeek. Onder tropische temperaturen op een kunstgrasveld dat ervoor zorgde dat de omstandigheden nog zwaarder werden, was duidelijk dat De Gazelle conditioneel nog wat werk moet verrichten. Dit feit is op zich niet verwonderlijk wanneer je bedenkt dat een aantal spelers slecht een paar trainingen achter de rug hebben omdat deze later terug kwamen van vakantie.

In de 1e helft bood De Gazelle prima partij en had Sven Kelder in de beginfase al de 0-1 moeten maken. Een foutje aan de andere kant werd in de 12e minuut afgestraft en zo stond de Gazelle op achterstand. Een makkelijk gegeven strafschop van de verder prima leidende scheidsrechter bracht de 2-0 op het scorebord. De manschappen van trainer Harleman lieten de hoofden niet hangen en gingen op zoek naar een tegentreffer. Voor de 2-1 van Sven Raats werden er al een paar halve en hele kansen gemist.

Alle goede bedoelingen en afspraken in de rust ten spijt, ging het na 2 minuten in de 2e helft al mis. Knullig balverlies zorgde dat Klarenbeek op 3-1 kwam en bracht De Gazelle van slag. Het geloof in een betere afloop was als sneeuw (dat spul wat vroeger in de winter nog wel eens uit de hemel neerdaalde) voor de brandende zon verdwenen. Klarenbeek kon naar hartenlust combineren en De Gazelle holde achter de kampioenskandidaat voor het komende seizoen in de 4e klasse F aan.

Aanstaande zondag neemt het vlaggenschip van De Gazelle het op tegen onze goede buur Go Ahead dat gisteren verdienstelijk 1-1 gelijk speelde tegen Turkse Kracht Deventer.