Sallandia heeft voor daverende verrassing gezorgd in de 1e bekerronde. In eigen huis werd top derdeklasser Robur et Velocitas met 2-0 huiswaarts gestuurd.

De thuisploeg koos voor een behouden speelwijze en zakte een behoorlijk stuk in. Robur was tot grote frustratie niet in staat om enig gevaar te stichten de 1e helft. De verdediging, onder leiding van de uitblinkende Marco van Meeteren, stond als een huis. Sallandia was in de omschakeling een aantal keren heel dicht bij de openingstreffer, maar was slordig in de afwerking. De ruststand was dan ook 0-0.

In het 1e kwartier een dominanter Robur met een aardige kans en wat schietmogelijkheden van buiten de zestien. Joris Minnes stond iedere keer op de juiste plek. Daarna nam Sallandia het heft weer in handen. Een prachtige voorzet van Jordy Molemans werd door Matchello Bosman keurig binnengetikt. Een paar minuten later omzeilde Nayaro Wittenberg de buitenspelval, stuurde z’n directe verdediger het bos in en schoot in de korte hoek raak.

Robur raakte steeds gefrusteerder en ontsnapte aan een rode kaart toen Molemans de keeper omspeelde en duidelijk ten val werd gebracht. De arbiter van dienst wuifde dit echter weg. Sallandia kwam er nog 1x gevaarlijk uit met de prima spelende O19-speler Dyon Makel, maar op het moment suprême was kramp in z’n kuiten een lelijke spelbreker.

Goed om te zien vandaag was dat er maar liefst 5 spelers in de basis stonden die vorig jaar nog in de O19 speelden. De manier waarop deze jongens zich staande hielden, belooft een mooie toekomst voor zwart geel.

Bronclubcorrespondent DVV Sallandia
Vorig artikelRuime zege voor SV Epse in de beker
Volgend artikelGrote nederlaag De Gazelle tegen Klarenbeek