Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, verlaat De Gazelle toch met opgeheven hoofd het zondagvoetbal. Een dramatisch seizoen op het sportieve vlak, mede door blessures, schorsingen en het niet thuisgeven van spelers, is afgesloten met een 1-5 nederlaag tegen Nieuw-Heeten.

Even zag het ernaar uit dat De Gazelle het einde van de competitie niet zou halen, maar dankzij de trainer, leider en overige stafleden én niet in de laatste plaats dankzij spelers uit de lagere teams, heeft De Gazelle haar sportieve plicht vervuld.

In de eerste helft zag het er allemaal nog goed uit. Een prima leidende scheidsrechter Jan Floors, die de wedstrijd uitstekend aanvoelde, een zonovergoten Rielerenk en een team dat bereid was tot het gaatje te gaan. Vanwege de fitheid was Nieuw-Heeten de bovenliggende partij, maar het kreeg toch de schrik om het hart toen, na de vroege 0-1 voorsprong Niels Rijnders er in de 19e minuut de 1-1 liet aantekenen. In de toegevoegde tijd van de 1e helft wist Nieuw-Heeten, nadat het net als De Gazelle een aantal kansen had gemist, de 1-2 ruststand op het scorebord te zetten.

Na de hervatting ging de conditie een grote rol spelen. Daar waar Nieuw-Heeten liet zien over een uitstekend uithoudingsvermogen te beschikken, liep bij de meeste Gazellianen langzaam maar zeker de tank leeg. Uiteindelijk resulteerde dat nog in een 3-tal doelpunten voor de ploeg uit Nieuw-Heeten.

Wat rest voor de mooiste club van Deventer en omstreken is uithuilen en opnieuw beginnen in 2023-2024. Voor het volgende seizoen zal dat gebeuren op de zaterdag.