Met nog 3 wedstrijden te spelen was het vandaag Markelo dat op bezoek kwam. Nadat Colmschate-verdediger Lars Munier in de eerste helft twee keer een gele kaart ontving en daardoor het veld vroegtijdig moest verlaten, konden de punten niet in Deventer blijven: 1-3.

De intenties van Colmschate waren duidelijk, maar het was Markelo wat het initiatief in de wedstrijd nam. De eerste kansen waren dan ook voor Markelo, maar werden onschadelijk gemaakt door de verdediging en keeper. Na een kwartier spelen, waarin écht grote kansen voor de bezoekers uitbleven, was het Colmschate dat meer grip op de wedstrijd kreeg.

Met een goede voorzet van Lars Kamperman Leferink was het Kick Hallatu (sinds enkele weken vanuit de O19-1 overgeheveld naar het 1e elftal) die met een contra kopbal bij de tweede paal de bal net voorbij het doel zag gaan. Niet veel later probeerde Rik Traanman via een directe vrije trap de keeper te verschalken, maar zag zijn poging door een goede redding niet succesvol worden.

In deze fase van de wedstrijd vergeet Colmschate zichzelf te belonen. Één goede aanval van Markelo, waarbij de bal uiteindelijk achter de verdediging van Colmschate valt, was genoeg om de score te openen: 0-1. Colmschate heeft dit seizoen vaker laten zien dat het in staat is om een achterstand om te buigen, dus zoveel was er nog niet aan de hand. Tot de 40e minuut, waarin Colmschate-verdediger Lars Munier op niet al te slimme wijze zijn tweede gele kaart en daarmee dus rood ontvangt. Met nog meer dan een helft te gaan wordt het dus 11 tegen 10 in het voordeel van Markelo.

Toch lijkt Markelo moeite met het voordeel van een overtal te hebben. De vrije man weten zij niet te vinden en Colmschate blijft haar eigen spel spelen. Een doelpoging van Kick Hallutu lijkt, volgens de supporters achter de goal, achter de doellijn door de keeper van Markelo te worden weggewerkt, maar de grensrechter van Markelo geeft (uiteraard) aan dat dit niet het geval is. De prima leidende scheidsrechter ging hierin mee en liet doorspelen. Even later was het wél raak, waarbij Dean ter Stege het luchtduel van de keeper won en de bal tegen de touwen kopte: 1-1.

De gelijkmaker zou Colmschate vertrouwen moeten geven, maar vanaf de aftrap wordt niet mannelijk genoeg verdedigd en de verdediging simpel door een één-tweetje uitgespeeld. Binnen een minuut staat het alweer 1-2. Helaas was dit de genadeklap voor Colmschate, want deze tik kwam de ploeg niet meer te boven. Al helemaal niet toen het vrij snel daarna 1-3 werd.

Gezien de stand op de ranglijst kan het doelsaldo ook nog cruciaal zijn, dus het was zaak om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat lukte, waardoor er na 90 minuten spelen een eindstand van 1-3 op het scorebord stond.

Volgende week heeft Colmschate de lastige uitwedstrijd bij Wijhe ’92 op het programma staan. De laatste wedstrijd van het huidige seizoen wordt op het eigen sportpark afgewerkt tegen Turkse Kracht. Daarna zal blijken of de ploeg veilig is, of zich tóch nog moet gaan opmaken voor de nacompetitie.