Voor koploper Terwolde stond zondagmiddag de uitbeurt bij hekkensluiter SV Vaassen op het programma.

Terwolde moest het stellen zonder het drietal Mitchell van Voorst (schorsing), Jurre Lueks (blessure) en Jurriën Kamphuis (vakantie). Tim Kleiboer nam de honneurs waar als rechtervleugelverdediger en Chris Steinvoort vulde de vacante positie in het hart van de verdediging op.

In de beginfase had Terwolde duidelijk moeite met het ontiegelijke slechte veld op het sportpark De Kouwenaar. Gaten, kuilen en hobbels zorgde ervoor dat men niet direct vanaf het begin haar eigen spel kon spelen. Vaassen begon erg fel aan het duel en kwam brutaal op een 1-0 voorsprong. Delano Dokter was te laat bij de diepe bal achter de defensie. De doelman nam zijn tegenstander mee waarnaar de bal geheel terecht op de stip ging. De aanvoerder van Vaassen bleef rustig vanaf de stip en schoot feilloos binnen (1-0).

Een heuse wake-up call voor de Terwoldenaren. Vanaf dit moment nam het de touwtjes in handen. De ploeg kwam al snel op 1-1, maar deze werd door een vermeende overtreding afgekeurd. Het tempo werd snel opgevoerd en Vaassen kon nu alleen nog maar tegenhouden. Nog voor de rust draaide de score dan ook om. Max van Gerrevink wist kort achter elkaar tweemaal raak te schieten (1-2). Voor Max betekende dit dat hij in vier opeenvolgende wedstrijden tot scoren weet te komen.

Na de rust was het enkel nog maar Terwolde dat het spel en tempo bepaalde. Het creëerde kans op kans en wist al snel op 1-3 te komen door een doelpunt van Thomas Leurink. Vaassen kon het niet meer belopen en de ruimtes werden hierdoor groter en groter. Binnen luttele minuten besliste Terwolde de wedstrijd volledig. Via doelpunten van Bas Hiddink, Sem Gerritsen en Jelmer Bellert werd de score snel na 1-6 getild.

De honger naar doelpunten was nog niet gestild. Een legio grote kansen werden nog onbenut gelaten, maar uiteindelijk wist het er toch nog drie te maken in het laatste kwartier. Chris Schrijver was alert op een rebound (1-7), Thomas Leurink maakte zijn tweede van de middag door goed positie voor het doel te kiezen (1-8). Het slotakkoord was aan de ingevallen Jurian Nales. De aanvaller dook op bij de tweede paal en wist met een goede voetbeweging de 1-9 eindstand op het bord te zetten.

Het volgende weekeinde is Terwolde vrij vanwege een oneven aantal teams in de competitie. Op maandag 1 april (Tweede Paasdag) speelt de ploeg haar eerstvolgende wedstrijd tegen SV Raalte.