SV Schalkhaar speelde vanmiddag op de eigen Horsterhoek tegen middenmoter VV Trekvogels, de ploeg uit Nijmegen die met twee punt meer op de ranglijst er niet iets florissanter voor stond dan de thuisploeg. Het duel eindigde opnieuw in een gelijkspel voor de ploeg van trainer Martijn de Haas, al had het zeker het meeste recht op de overwinning. Voor VV Trekvogels was het de eerste keer in haar 102 jarig bestaan dat het op bezoek moest in Schalkhaar. Velen hadden voor aanvang van dit seizoen zelfs nog nooit gehoord van deze oude voetbalvereniging uit het centrum van Nijmegen. Dat het dan ook nog eens 1200 spelende leden heeft geeft het aan dat het een vereniging is met een behoorlijke omvang.

Voor SV Schalkhaar was het niet de eerste keer dit seizoen dat het in een andere samenstelling speelde dan de wedstrijd daarvoor. Dit keer keken vanaf de zijlijn de geschorste Koen Smith en Tim van de Meulen toe, maar moest ook de opnieuw geblesseerde Bjorn Duteweert en Janno Ulderink deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Met ook nog de afwezigheid van Luuk ter Mate was het middenveld wat onderbezet en dat was dan ook de reden dat de vorig jaar gestopte Jip Ellenbroek vanmiddag terugkeerde in de basis van SV Schalkhaar 1. Samen met Twan Huijsmans moest hij zorgen voor controle op het middenveld, waardoor Milan te Riele met de punt naar voren voor aanvallende assistentie moest zorgen. Wat wel hetzelfde was als de vorige thuiswedstrijd; SV Schalkhaar startte opnieuw met twee energieke en snelle buitenspelers; jeugdspeler Yoes Beldman vanaf rechts en Kick Brouwer vanaf links moesten voor het nodige gevaar zorgen. Met name de jonge Kick Brouwer zorgde voor de nodige dreiging en was constant een plaag voor de rechterkant van VV Trekvogels, hij speelde opnieuw een goede wedstrijd. Overigens zullen beide buitenspeler nog wel meer rendement moeten gaan halen uit hun voorzetten.

SV Schalkhaar was vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Smeenge uit Goor veelal op de helft van VV Trekvogels en probeerde geduldig op te bouwen van achteruit, waar met name Jip Ellenbroek en Twan Huijsmans als middenvelders veel bij betrokken werden bij de opbouw.

Kleine kansen waren er voor SV Schalkhaar; een voorzet van Jip Ellenbroek werd door Milan te Riele net naast het doel van VV Trekvogels gekopt. SV Schalkhaar was sterker, maar moest attent zijn in de omschakeling. Een paar keer leidde een foute inspeelbal van de thuisploeg een vlijmscherpe counter in. Dat de ploeg van trainer Erwin Koen gemakkelijk scoort blijkt wel uit het ruime aantal van 34 doelpunten dat het tot vandaag heeft gescoord; dit in tegenstelling tot SV Schalkhaar wat niet verder is gekomen dan 18 gescoorde doelpunten.

Rechtsbuiten Yoes Beldman wist met een goede actie Milan te Riele te bereiken, die in de zestien wegdraaide van zijn tegenstander en een 100% kans gered zag worden door de zeer sterk keepende Leroy van Zanten van VV Trekvogels.

Aan de andere kant moest rechtsback Timo Kok een paar keer handelend optreden toen de snelle Louan Aarts er aan de linkerkant vandoor ging.

SV Schalkhaar kon het overwicht niet omzetten in een doelpunt, zelfs niet toen het een tijdlang tegen 10 spelers van VV Trekvogels speelde vanwege een neusblessure van Levi Somon van VV Trekvogels. Verzorger ( en tevens huisarts) van VV Trekvogels constateerde een gebroken neus waardoor deze ongelukkige speler de strijd moest staken.

Na bijna een half uur spelen kreeg VV Trekvogels opnieuw een kans uit een counter. Spits Filip Pavlovic stond met de rug naar het doel toen hij ingespeeld werd en vanuit een korte draai schoot hij de bal een halve meter naast het doel van Jesper Lukassen.

Daarna waren er voor rust enkel nog kansen voor SV Schalkhaar. Een voorzet van verdediger Michiel Hullegie kwam achter Yoes Beldman die vervolgens de bal met een spectaculaire omhaal  recht  en hard op keeper Lerou van Zanten schoot. Kort daarvoor was spits David Klopman nog dicht bij de openingstreffer. De altijd gevaarlijk indraaiende corner van Nick Mulder vanaf de rechterkant werd door Klopman net over het doel gekopt.

De tweede helft had SV Schalkhaar geen reden om het anders aan te pakken dan het de eerste helft deed, maar wel met de opdracht de kansen te benutten. Tot kansen leidde het de tweede helft nauwelijks, maar er moet zeker vermeld worden dat de achterhoede van SV Schalkhaar, inclusief het verdedigingsblok op het middenveld prima stond; het gaf nagenoeg geen enkele kans weg aan VV Trekvogels. Yoes Beldman moest al snel in de tweede helft met een blessure het veld verlaten en hij werd vervangen door Murat Özdemir. Diezelfde Murat Özdemir was dicht bij een doelpunt toen hij wat ruimte kreeg en een schot in de verre hoek door de keeper tot corner zag verwerken. Verder dan een schot van Nick Mulder (net over) uit een corner van Jip Ellenbroek en nog een schot van Kick Brouwer kwam SV Schalkhaar niet meer.

Het einde van de wedstrijd naderde, waarna er in korte tijd toch nog één en ander leek te gebeuren. Plotseling kreeg SV Schalkhaar alle mogelijkheden om de overwinning alsnog binnen te halen. Eerst kopte Michiel Hullegie door op de vrijstaande Twan Huijsmans die vanaf de zijkant wat ongelukkig over het doel schoot. In de 88ste minuut had SV Schalkhaar de beste kans van de wedstrijd. Murat Ozdemir speelde David Klopman aan die vervolgens wegdraaide en geheel vrij voor keeper Leroy van Zanten de mogelijkheid had om de bal in het doel te werken, maar de keeper verwerkte de bal met een uitstekende redding tot corner.

In blessuretijd was het opnieuw SV Schalkhaar; een vrije trap van net buiten de zestien werd gekeerd waarna bij de volgende inzet de bal op de hand kwam van een speler van VV Trekvogels, dit gebeurde net buiten de zestien. De vrije trap leverde niets op, maar een daaropvolgend schot van Michiel Hullegie, die de bal richting kruising draaide, werd fantastisch gered door keeper Mitch van Dobbelsteen. Kort daarop klonk het laatste fluitsignaal.

Teleurgesteld zocht SV Schalkhaar hierna de kleedkamer op, maar ook nog eens extra zuur waren de goede resultaten van de concurrenten waardoor SV Schalkhaar in de onderste regionen van de tweede Klasse verblijft. Het getoonde spel van SV Schalkhaar was zeker niet verkeerd en dat moet vertrouwen geven voor de komende belangrijke wedstrijden.

Volgende week zondag speelt SV Schalkhaar de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen VV Vorden, waarna het de week na het Paasweekend (7 april)  thuis speelt tegen DIO’30.

Steun SV Schalkhaar

Opstelling SV Schalkhaar

Jesper Lukassen – Timo Kok (Luuk Janssen) – Michiel Hullegie – Nick Mulder – Jason Westerkamp – Twan Huijsmans – Jip Ellenbroek – Yoes Beldman (Murat Ozdemir) – David Klopman – Kick Brouwer. (Alper Silav – Daan Pinkster – Hans Hofsteede)

Viaclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelTerwolde zet monsterscore neer in Vaassen 
Volgend artikelSallandia wint topper van Loenermark