Op een waterkoud Sportpark de Muggert heeft Terwolde zondagmiddag eenvoudig met 0-6 weten te winnen van Sportclub Wesepe.

Al direct na het eerste fluitsignaal liet de ploeg zien dat het voetballend haar zaakjes goed voor elkaar heeft. De automatismen zijn erg duidelijk en het wist constant de vrije man te vinden. Hetzij via een extra middenvelder of wel een vleugelverdediger die een zogeheten +1 situatie wisten te creëren. Wesepe had hierop geen antwoord en Terwolde kon zodoende met verzorgd veldspel haar voorwaartsen aan het werk zetten.

Na een kleine tien minuten spelen kwam Terwolde dan ook dik verdiend op voorsprong. Sem Gerritsen wist een puntgave voorzet af te leveren. Jelmer Bellert was zoals vaker dit seizoen erg scherp voor het doel en wist de bal achter de goalie van Wesepe te koppen (1-0).

Niet veel later was het wederom Jelmer die oog in oog met de doelman kwam te staan. Ditmaal een goede steekpass van Chris Schrijver en Jelmer bleef uiterste koel en schoot de bal overtuigd binnen (2-0).

Voor de rust ook al de beslissing. Een geweldige loopactie van vleugelverdediger Ymke Kelderman en dito pass van Bas Hiddink. Ymke bleef rustig en wist met een loepzuivere lob de 0-3 op het bord te zetten.

Binnen twee minuten in de tweede helft kon Terwolde alweer juichen. Een goede individuele actie van Jelmer. De spits hield het overzicht en wist Sem te bereiken. Met een harde schuiver van buiten het zestienmetergebied werd de stand naar 0-4 getild.

Wesepe kreeg in het verloop nog wel een aantal kleine mogelijkheden, maar als het al dreigend leek te worden was Delano Dokter goed op zijn post. Terwolde kon in deze fase overigens de score ook nog hoger laten oplopen, maar de Wesepe doelman liet in een aantal gevallen zien een prima doelwachter te zijn.

Daarna was het de beurt aan Max van Gerrevink. De aanvaller mocht aanleggen voor een vrije trap. Vanaf een meter of 18 schoot hij de bal via de onderkant van de lat strak in het kruis (0-5).

Het slotakkoord was aan Sem. De linkervleugelaanvaller toonde maar weer eens zijn handelsmerk. Met een goede actie kwam hij sterk naar binnen en schoot de bal binnen in de korte hoek. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-6.

Naast de vele aanvallende perikelen moeten we ook een groot compliment maken aan de verdedigers. Zowel het verdedigende als het aanvallende gedeelte in de opbouw waren van een uitstekend niveau. De nul houden vandaag is dus ook een groot compliment aan de twee centrale verdedigers van Terwolde.

Bronclubcorrespondent SV Terwolde
Vorig artikelSportclub kan verwachtingen niet waar maken
Volgend artikelSallandia meldt zich in de top vierde klasse E