SV Schalkhaar is er vandaag niet in geslaagd om een resultaat te halen tegen koploper Bon Boys uit Haaksbergen. Het verschil in punten was voorafgaand aan deze wedstrijd groot, al liet de koploper dit verschil vanmiddag niet zien en ging SV Schalkhaar ondanks de nederlaag met opgeheven hoofd strijdend ten onder.

De ploeg van de trainers Marcel Geestman en Dirk Jan Beldman zitten nog steeds in de hoek waar de klappen vallen en het geluk niet aan hun zijde hebben. Ook vandaag weer moesten aanvallers Kick Brouwer en Milan te Riele geblesseerd het veld verlaten. Met de nog altijd afwezige Mattis Janse, Michiel Hullegie, Tim van der Meulen en Twan Huijsmans moet het kwaliteit en ervaring inleveren en kan het niet meer dan dat het vanmiddag liet zien in een zeer aantrekkelijke wedstrijd.

SV Schalkhaar deed niet onder voor koploper Bon Boys, dat aan een paar kansen genoeg had om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. SV Schalkhaar streed tot de laatste minuut voor een goed resultaat, creëerde de nodige kansen, maar was in de laatste fase te onnauwkeurig om Bon Boys pijn te doen.

De laatste twee thuiswedstijden kwam SV Schalkhaar al snel op achterstand door persoonlijke fouten, vandaag speelde het geduldig en zeer geconcentreerd probeerde het de aanval te zoeken. Het eerste gevaar van SV Schalkhaar kwam van de voet van Jip Ellenbroek die van buiten de zestien net naast schoot. De verdedigers van Bon Boys hadden het lastig met de zeer actieve Bjorn Duteweert die zich regelmatig vrij speelde en zorgde voor de nodige aanvalsdrang.

Aan de andere kant moest verdediger Timo Kok met een sliding redding brengen om vrije doortocht van een Bon Boys aanvaller te voorkomen.  Nog binnen het half uur moest de rappe aanvaller Kick Brouwer met een blessure het veld verlaten en de pas 18 jarige Floris Hidma van O19-1 kwam hem aflossen. Diezelfde Foris Hidma, klein van postuur en voor niemand bang, veroverde de bal van de centrale verdediger van Bon Boys en ging recht op keeper Wouter Lankheet af, echter de keeper redde bekwaam. De uitgelezen kans om op voorsprong te komen tegen de koploper. SV Schalkhaar ging vervolgens rusten met een meer dan terechte  0-0 tussenstand.

De tweede helft kwam Bon Boys meer aan het voetballen en was gevaarlijk in de omschakeling. Het eerste gevaarlijke moment was een schot van Dani Bultman, recht in de handen van de goed keepende Jesper Lukassen. De tweede goede mogelijkheid was voor Daan ten Dam die opeens in de zestien opdook en de bal snoeihard op het lichaam van Lukassen schoot. Verdedigend had SV Schalkhaar de boel aardig op orde, met name de linker centrale verdediger Nick Mulder speelde een prima wedstrijd. Laat nou net Nick Mulder de bal ongelukkig tegen zich aan krijgen en de bal op een presenteerblaadje aanleverde bij Tom Wijlens die de bal in de 59ste minuut buiten bereik van Jesper Lukassen in het doel schoot; 0-1.

Noodgedwongen moest SV Schalkhaar na 70 minuten Milan te Riele wisselen voor Daan Pinkster die vanaf de linkerkant een vrije rol kreeg toebedeeld en dit zeer na behoren uit voerde. Regelmatig was Daan Pinkster de baas over de verdedigers van Bon Boys en ook regelmatige slingerde hij de bal met links voor het doel. Tot twee maal toe had spits David Klopman de kans om hier wat mee te doen. De eerst keer kopte de spits net naast het doel van Bon Boys, de tweede keer verdween de bal opnieuw via zijn hoofd buiten het doel.

Het leek erop dat SV Schalkhaar de gelijkmaker ging maken, eigenlijk had het hier ook wel recht op, gezien het vertoonde spel.

Tot de 72ste minuut, toen Jesper Lukassen een bal niet geheel onder controle kreeg en de inlopende Daan ten Dam de bal voor het intikken had; 0-2.

SV Schalkhaar bleef voetballen voor wat het waard was, via Ruben Bumkens als aanspeelpunt probeerde het te voetballen en keer op keer een aanval op te zetten. De gevaarlijkste kans was nog voor Bjorn Duteweert die de bal onder controle bracht in de zestien, via de keeper werd ternauwernood een corner weggegeven.

Voor SV Schalkhaar opnieuw geen punten, maar als het op deze manier met karakter blijft voetballen dan zal het niet lang duren alvorens er een resultaat wordt geboekt.

Nog twee wedstrijden voor de winterstop. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen BWO waarna er op 11 december het kalenderjaar 2022 afgesloten wordt met thuiswedstrijd tegen FC Suyoye-Mediterraneo.