Nadat we net niet wisten te stunten tegen Blauw Wit, mochten we het gisteren opnemen tegen Sportclub Deventer. De voortekenen zijn echter niet goed. Zowel op de dinsdag als de donderdag is er een slecht niveau op de training gehaald. Tel daarbij op dat 3 spelers te laat waren omdat er contactlenzen in de stad moesten worden gehaald én de warming up ook zonder enige belevenis was en je voelt de bui al aankomen.

We worden in de eerste helft dan ook helemaal omver geblazen. In de 3e minuut valt de 1-0 al: de ruimte tussen onze verdedigers en middenvelders is enorm. De nummer 16 neemt de bal aan, steekt hem aan zijn rechterkant, de bal komt terug en de intikker is meteen raak. Kort daarna volgt er een goed afstandsschot van hen en in minuut 10 volgt een redelijk identieke goal waarbij dezelfde speler weer scoorde, 2-0. Sportclub Deventer gaat op dezelfde voet verder en krijgt voor het kwartier nog 2 enorme kansen die niet benut worden.

Maar de 3e goal zal niet lang uitblijven. In de 19e minuut lijden wij dom balverlies. Onze linksback verliest het duel, onze linker centrale verdediger is er niet om rugdekking te geven en dus is het een makkelijke goal voor de thuisploeg. Meteen daarna heeft Max een geweldige redding in huis, maar in minuut 22 wordt het al 4-0 door een afstandsschot. Een complete afstraffing dreigt, maar door een klein wonder en 2 ballen die van de lijn worden gehaald, blijft het 4-0 in de eerste helft.

In de rust worden er 3 wissels doorgevoerd. De 2e helft spelen we een stuk beter. De afspraken die we al weken hebben, zie ik weer terugkomen. We laten zien dat we ons kunnen meten met de thuisploeg en krijgen zelfs een aantal kansen. Sean schiet op de buitenkant van de paal, Jos schiet tegen Mika op, Sybren raakt een bal buitenkant voet, Jos heeft een kansje van de zijkant en het schot van Peter Sven gaat voorlangs. Toch blijft doelpunten maken een moeilijk iets voor onze ploeg.

De thuisploeg krijgt 1 grote kans in de 2e helft. De spits met rugnummer 9 komt in het veld, loopt mee voor een corner en kan binnen 5 seconden scoren. Echter schampt hij de bal, als hij 3 cm langer was geweest was het een doelpunt voor de recordboeken geweest. Verder volgt er nog een hachelijk moment dat net goed afloopt voor ons en zijn we in de laatste minuut scherp aan het verdedigen bij een mogelijkheid voor de thuisploeg. Maar de thuisploeg leek het allemaal wel te geloven.

“Kort samengevat: zijn we in de eerste helft omvergeblazen en is het een wonder dat het ‘maar’ 4-0 was. We verdienden op basis van de 2e helft een doelpunt, maar die maken we niet. Ik hoor andere trainers wel eens roepen dat het een complete offday, was maar deze was van veraf zichtbaar. Aan ons om volgende week beter te trainen, op vrijdag rekening houden met de zaterdag en dan voetballen vanuit de afspraken die we hebben met het team. Verder wil ik de scheidsrechter een compliment maken, de laatste 2 weken was het niet wat, maar deze scheidsrechter was duidelijk, trok één lijn en komt na de wedstrijd een drankje doen” aldus de hoofdtrainer van UD.