SV Schalkhaar moest zaterdag, eind van de middag, aantreden tegen VV Zeewolde, een vereniging dat bovenin mee draait in de zaterdag derde klasse B. Alles onder prima omstandigheden; uitstekende weesomstandigheden, goed voetballende tegenstander, goed veld en een prima lichtinstallatie. De SV Schalkhaar spelers wisten door een late treffer van (alweer) Luuk ter Mate met 1-0 te winnen. Hierdoor is de ploeg van Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman verzekerd van een vervolg in de bekercompetitie dat gepland staat voor het weekend van 18 & 19 december.

SV Schalkhaar heeft afgelopen zomer behoorlijk geïnvesteerd in de lichtinstallatie. Het gehele complex van SV Schalkhaar is voorzien van nieuwe ledverlichting, waardoor er onder perfecte omstandigheden een avondwedstrijd gespeeld kan worden. Voor SV Schalkhaar was het zaterdag ook het weerzien van oud jeugdtrainer Martin Hoitink, die momenteel assistent coach is van de ploeg uit de Flevopolder.

Bij SV Schalkhaar kregen een aantal spelers de kans om zich vanaf de aftrap aan hun trainers te laten wat ze waard zijn. Zo namen basisspelers als Jason Westerkamp, David Klopman, Jip Ellenbroek en Michiel Hullegie plaats in de dug-out. VV Zeewolde en SV Schalkhaar begonnen goed aan de wedstrijd, twee goed voetballende ploegen met beide aanvallende aspiraties.

SV Schalkhaar had, zeker in de beginfase, de beste kansen om op voorsprong te komen. Zo werd SV Schalkhaar een penalty onthouden toen Koen Klosters in de zestien werd gevloerd. Diezelfde Klosters kreeg kort daarop een volgende mogelijkheid, hij speelde zich knap vrij maar wist het net niet te vinden.

Dat VV Zeewolde daarna prima stand hield, had met name te maken met de onnauwkeurigheid van SV Schalkhaar. Te vaak werd in deze fase van de wedstrijd de lange bal gehanteerd, waarna routinier Klosters heel duidelijk bij zijn medespelers aangaf dat er meer gevoetbald moest gaan worden en de bal hierdoor langer in bezit te houden.

SV Schalkhaar kwam dan ook meer in de wedstrijd en werd gevaarlijker voor het doel van VV Zeewolde. Een goede dribbel van Bjorn Duteweert en de daaropvolgende pass op spits Stijn Rorije, werd vervolgens door Rorije richting kruising geschoten. Een prima redding van de keeper van VV Zeewolde voorkwam een voorsprong voor SV Schalkhaar.

Ook VV Zeewolde kwam regelmatig voor het doel van Jesper Lukassen. Eerst werd een aanval vanaf rechts net naast geschoten en vervolgens werd, een prima lopende aanval vanaf de linkerkant van VV Zeewolde, voorgegeven op hun spits die de bal prima inschoot, maar zeer vakkundig gepakt werd door de opnieuw goed keepende Jesper Lukassen. Vlak voor rust ging een speler van VV Zeewolde in de zestien over het been van linksback Luuk ter Mate, maar waar de scheidsrechter in het begin geen penalty gaf aan SV Schalkhaar, kreeg VV Zeewolde er dit keer ook geen.

De tweede helft begon met aanvallende middenvelder Jaydey Bongers, een talentvolle SV Schalkhaar speler die vanwege een blessure nog weinig aan spelen was toe gekomen. De tweede helft speelde zich steeds meer af op de helft van VV Zeewolde, SV Schalkhaar werd sterker en kreeg ook serieuze kansen om op voorsprong te komen.

Milan Beumer schoot net naast, Bjorn Duteweert schoot snoeihard op de keeper en vervolgens lag de keeper van VV Zeewolde in de juiste hoek bij een schot van Jaydey Bongers. Halverwege de tweede helft werden Michel Hullegie, Jason Westerkamp en David Klopman in het veld gebracht om het verschil te gaan maken. Voor VV Zeewolde werd het steeds lastiger om het hoge tempo bij te benen, maar ondanks dat leek de wedstrijd te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel.

Luuk ter Mate dacht hier echter anders over. Vijf minuten voor tijd maakte hij het verschil. Nu vanaf de rechterkant als rechtsback, waar hij als linksback begon, kon hij vrij opkomen. David Klopman werd aangespeeld, controleerde zoals een spits moet doen en legde de bal op de inkomende Ter Mate. Waar ter Mate enkele minuten daarvoor in een vergelijkende situatie nog op de kruising schoot, wist hij nu de bal overtuigend in de verre bovenhoek te mikken 1-0. Voor Ter Mate alweer zijn derde doelpunt in het eerste elftal van SV Schalkhaar. Waar hij in het verleden nooit uitblonk als doelpuntenmaker is Ter Mate dit seizoen behoorlijk trefzeker.

Met nog enkele minuten te gaan probeerde VV Zeewolde alsnog gelijk te komen, maar verder dan een paar onnodige gele kaarten voor beide partijen kwam het deze avond niet. SV Schalkhaar won verdiend deze bekerwedstrijd en de loting zal moeten uitwijzen wie de volgende tegenstander gaat worden.

Wat wel bekend is; SV Schalkhaar speelt volgende week zondag 21 november om 14.00 uur de topwedstrijd tegen koploper NEO uit Borne. Helaas mag hier geen publiek bij aanwezig zijn,  maar een wedstrijdverslag van deze topper zal er komen.