SV Schalkhaar wist afgelopen weekend met 3-1 te winnen van ATC’65 uit in Hengelo. Luuk ter Mate scoorde de 1-1 en was, onder meer daarmee, erg belangrijk voor zijn ploeg. Hij is deze week de Speler van de Week. Reden voor Arend Koldenhof om Luuk eens aan de tand te gaan voelen…

De 21 jarige verdedigende middenvelder Luuk speelt, behalve controlerend op het middenveld, ook als rechtsachter. Een vaste kracht in het eerste van zijn club Schalkhaar is Luuk nog niet.

Door een blessure van Milan te Riele in de warming-up, afgelopen zondag voorafgaand aan de competitie wedstrijd tegen ATC’65, mocht Luuk ineens spelen: “Persoonlijk ben je wel blij dat je mag starten. Je wilt natuurlijk altijd spelen, maar aan de andere kant is het is wel een beetje een dubbel gevoel, want Milan is een belangrijke speler voor ons en die zie je niet graag uitvallen met een blessure.”

Luuk verving Milan met verve en zorgde met zijn doelpunt dat zijn ploeg op gelijke hoogte kwam na de 0-1 achterstand tegen de tegenstanders uit Hengelo: “Ik was heel blij met mijn doelpunt. Ik scoor niet zo vaak en dan was het ook nog een belangrijk doelpunt in de wedstrijd.”

Belangrijke overwinning

Schalkhaar wist dus uiteindelijk te winnen en blijft daarmee bovenin de competitie meedoen. “Het was een belangrijke overwinning voor ons. We willen als team meedoen om de plekken bovenin,” vertelt Luuk.

Schalkhaar staat er nog steeds goed voor om uiteindelijk kans te maken op de titel en stiekem is dat ook een doel van Luuk en zijn team: “Natuurlijk zit het wel in ons hoofd dat we graag de titel willen pakken, maar het is niet zo dat we ons blind staren op dat kampioenschap.”

Een kampioenschap vieren is iets speciaals en dat gevoel kent Luuk alleen van afstand: “Ik ben, toen ik een jaar of 16 was, bij het kampioenschap geweest van Schalkhaar 1, dat vond ik toen echt geweldig om mee te maken. Hopelijk kan ik dat dit seizoen zelf meemaken als speler,” aldus Luuk.

Wedstrijd tegen de nummer één

Over twee weken staat er een belangrijke wedstrijd op het programma voor Schalkhaar. Luuk en zijn teamgenoten nemen het dan op tegen de huidige nummer één; NEO uit Borne. “Dat is een belangrijke wedstrijd in de competitie. We kennen de ploeg van NEO goed, want we hebben al vaker tegen ze gespeeld.”Kennen is één ding, maar de resultaten uit het verleden geven vertrouwen voor de Luuk en zijn teammaten: “We hebben tot nu toe redelijk tegen hun gepresteerd, dus ik heb goede hoop op een goed resultaat.”

Luuk ter Mate_SV Schalkhaar
Vorig artikelKansloze nederlaag Davo tegen Holten
Volgend artikelMoeizame zege voor s.v. Twello
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.