SV Epse pakte vandaag een uiterst verdiende zege tegen SHE. Zonder ook maar één kans weg te geven, kon Epse drie heerlijke punten bijschrijven.

Epse startte fel en drong SHE direct terug op eigen helft. SHE kon Epse alleen van het doel houden met stevig fysiek spel. Na ruim een kwartier spelen was Rida Ammi attent bij een scrimmage voor het doel van SHE. Hij zette Epse op een verdiende 0-1 voorsprong. Epse heerste met name op het middenveld waar Stef van Brussel de uitblinker was. Van Brussel won ieder duel, was in balbezit de sleutelfiguur en bij balverlies de aanjager. Achterin speelde ook Rob de Haan een foutloze partij. Onder zijn leiding kwam de Epser defensie nimmer in de problemen. SHE kwam na een half uur met 10 man te staan. Een verdediger van SHE kon inrukken na een keiharde overtreding op Epse aanvaller Djordy Altena, die geblesseerd het veld moest verlaten. Epse controleerde de wedstrijd eenvoudig en kon naar hartenlust blijven combineren. In de voorste linie kwam het wel moeilijk tot grote kansen. Topscoorder Almir Fizovic, die vandaag niet mee kon spelen, werd gemist.

In de tweede helft bleef Epse de controle houden. SHE kwam nimmer in kansrijke positie en Epse kreeg steeds meer en grotere kansen. Lars Otten miste de grootste kans, hij kon geheel vrij midden voor het doel aanleggen. Hij plaatste de bal echter over de linkerkruising. Ook Vedran Fizovic, Rida Ammi en Wytze Nijkamp hadden het vizier niet op scherp staan. Halverwege de tweede helft was het eindelijk raak. Stef van Brussel bereikte Lars Otten die de doelman van SHE passeerde met een strakke lage schuiver. Ook Epse eindigde niet met een elftal. Een licht vergrijp van Vedran Fizovic werd met geel bestraft, zijn commentaar daarop ook. Zowel Epse en SHE geloofden het daarna wel. De resterende speeltijd werd professioneel uitgespeeld.

Een mooie zondag voor SV Epse. Deze overwinning smaakt duidelijk naar meer! Volgende week gaat Epse weer voor een driepunter, thuis tegen V&L.