De eerste wedstrijd van het seizoen speelde Wesepe tegen DAVO uit Deventer. Helaas eindigde de seizoens opener niet met het gewenste resultaat. Er werd op eigen veld met 2-4 verloren.

Vanaf het begin was duidelijk dat de Weseper ploeg veel moeite had met enkele heel goede routiniers die vooral aan onze linkerkant makkelijk combineerden en een aantal keer keren vlot door de verdediging kwamen. In de 12e minuut was het raak. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door onze twee centrale verdedigers en hier moest Hans aan de noodrem trekken. Een terechte penalty tot gevolg: 0-1.

Daarna kwam ook Wesepe aanvallend wat meer in het spel. Kleine kansen via de flanken en uit dode spelmomenten. Uiteindelijk resulteerde dit tot een doelpunt, Davy schoot in de 25e minuut een afvallende bal van ruim 20 meter de bal hard in het doel: 1-1.

Daarna volgen 20 erg matige minuten van Wesepe. Verdedigend wordt er veel getwijfeld en er werd teveel ruimte weg gegeven. Een aantal keer werd er te gemakkelijk gecombineerd wat resulteert in 3 doelpunten voor DAVO nog voor de rust. Extra vervelend was het uitvallen van Delano met wat lijkt op een vervelende spierblessure.

Na de rust komt er gelukkig weer een frisser Wesepe uit de kleedkamer. Een kleine omzetting zorgt ervoor dat er wat meer grip komt op het gevaar aan onze linkerkant. Er ontstaat vervolgens een wedstrijd die zich grotendeels afspeelt op het middenveld, met hier en daar wat kansen aan beide kanten.

Wesepe probeert in de laatste 20 minuten met wat vers bloed nog wat te forceren, met ook wat grotere kansen tot gevolg. Helaas stond het vizier van de voorwaartsen hier niet op scherp.

Toch viel er met nog 5 minuten op de klok nog een goal. Een prima voorzet van Rick Saris wist Roy met het hoofd tot doelpunt te promoveren. Ook daarna probeerde Wesepe het wel en kwamen er nog 1 of 2 kansen. Echter, de 20 matige minuten in de eerste helft maakten toch dat het gat te groot was voor echt geloof in een resultaat.

Volgende week tegen SV Zwolle.

De opstelling vandaag: Rick Jansen – Niek Saris – Hans Tijhaar – Thom Mensink – Harm Willemsen – Rick van Gelder – Davy Timmer Arends – Delano Schotman – Roy Hulsegge – Beau de Bone en Jorik Rouweler ingevallen Vincent Achtereekte – Rick Saris en Robbin Aarnink.