Voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd van SV Epse heerste er grote onduidelijkheid over de tegenstander; Halle. Geen van onze spelers en/of leiders kende Halle. Wat we van het spel van de gasten konden verwachten was dan ook één groot vraagteken. Halle heeft niet meegedaan in de beker, waaruit we dus ook niets konden afleiden. De focus lag tijdens de bespreking daarmee volledig op onze eigen ploeg.

De cijfers uit de voorbereiding waren duidelijk; winst tegen WWNA (4e klasse) en Go Ahead Deventer (5e klasse), verlies tegen VV Gorssel (5e klasse zaterdag), Activia (4e klasse) en Warnsveldse Boys (3e klasse). Iedere wedstrijd creëerden we veel kansen en geen enkele pot waren we kansloos. Dit gaf ons voldoende vertrouwen richting Halle. Daarnaast had trainer Danny Dassen door slechts 2 blessures voldoende te kiezen.

De intentie van beide clubs was vanaf het begin duidelijk; zowel Epse als Halle zaten kort op de bal en schroomden het duel niet. Dit leidde al snel tot een botsing tussen de nummer 7 van Halle en Hesseling en Stan van Brussel waarbij de nummer 7 even “groggy” op de grond blijft liggen. Gelukkig kan hij verder.

Al in de vierde minuut wordt de voetballende kwaliteit van SV Epse duidelijk; een strakke bal van achteruit komt bij de geroutineerde spits Almir Fizovic terecht. Fizovic draait in één aanname bij zijn directe tegenstander weg en stuurt met zijn chocoladebeen de bonkige Lars Otten weg. Otten ontwijkt drie tackles en schuift de bal langs de keeper: 1-0. Hierna gaat SV Epse vrolijk verder. Het is voetballend stukken verder dan tegenstander Halle en komt eigenlijk nooit in de problemen. Eén keer komt Halle er aanvallend uit, maar de voorzet is te diep voor de inkomende linksbuiten.

De eerste helft bestaat met name uit continue aanvallen vanuit SV Epse. Fizovic kan een keer alleen op de keeper af, maar wordt (discutabel) afgevlagd voor buitenspel. Kort hierna draait Stef van Brussel weg, stuurt hij Otten weg die de bal magistraal met zijn hak meeneemt en Rida Ammi de uitgelezen kans geeft op 2-0. Hij mist echter, na behoorlijk hinderen door zijn directe tegenstander. De bal rolt naast.

Meerdere kansen volgen; voorzetten en 1-op-1’s met de keeper leiden niet tot de 2-0 van SV Epse waardoor we met 1-0 voorsprong gaan rusten. Van Halle, dat wel scherp in de wedstrijd zit en al 2 gele kaarten krijgt, hebben we slechts 1 roller op goal te verduren gekregen.

Trainer Dassen hamert in de rust op positiviteit en de weg van de lange adem; als we zo doorgaan, vallen de goals vanzelf. Er worden geen wissels doorgevoerd omdat het veldspel prima is.

We starten direct scherp. Fizovic heeft een grote kans die wordt gestuit door de keeper van Halle. Direct daarna weer een actie van Fizovic die breed legt op captain Silas Muiderman wiens schot uit moeilijke positie op de paal belandt. Het kan niet lang duren voor de 2-0 valt en dit duurt ook slechts tot de 52e minuut; een prachtige opening van Stef van Brussel belandt bij Hesseling. Hesseling tikt de bal direct door op Ammi die Fizovic inspeelt. Fizovic kapt en draait enkele malen en schiet de bal onberispelijk in de verre hoek.

Na een uur het eerste echte wapenfeit van Halle. De rechter buitenspeler speelt de spits in die vrij kan uithalen. Hij schiet recht in de handen van Bryan Eijsvogel. Hier had meer ingezeten voor de gasten uit Halle, maar gelukkig is Eijsvogel nog niet helemaal in slaap gesust. Vlak hierna schiet Fizovic SV Epse naar een 3-0 voorsprong na een assist van Otten.

Er volgen nog enkele grote kansen, waaronder een 1-op-1 van Otten en een 1-op-1 van Fizovic die beiden niet leiden tot de 4-0.

Van Halle heeft SV Epse eigenlijk weinig hoeven vrezen. Tot de 92ste minuut; na gebrei achterin bij SV Epse, ontvangt een verdediger van Halle de bal op 35 meter van het doel. Hij schiet de bal, vanuit een praktisch onmogelijke draai, strak in de linkerkruising achter Eijsvogel. 3-1 is de eindstand.

Geconcludeerd kan worden dat SV Epse sterk aan het seizoen is gestart. Een compliment vanwege de instelling waarmee de wedstrijd is gestart en uitgespeeld. Tevens een compliment naar de wissels die er na een uur inkwamen en het niveau absoluut niet lieten zakken, zo niet lieten stijgen. De enige 2 minpunten zijn dat we handen vol kansen slechts hebben omgezet tot 3 doelpunten én dat we in de 92ste minuut niet de “nul” hebben kunnen houden.

Volgende week gaan we op bezoek bij Socii/Ratti. Deze tegenstander is met 9-1 verslagen door Ajax B en zal dus gefocust zijn op eerherstel tegen onze mannen uit SV Epse.