Zondagmiddag stond de eerste wedstrijd op het programma in de ‘nieuwe’ 4de klasse E. Veel verschillende clubs waarvan meerdere uit ‘het Deventerse’. De eerste wedstrijd voor Sallandia was tegen Sportclub Veluwezoom uit Velp.

In de eerste helft een wat beter Sallandia dat via de van een blessure teruggekeerde Van Krieken en Dyon Makel twee grote kansen kreeg om de score te openen. Beide keren ontbrak de precisie bij het afwerken. In het verdere verloop van de 1e helft werd het spel steeds slordiger en bleven grote kansen uit.

In de tweede helft kwam Sallandia weer wat beter uit de kleedkamer. Helaas raakte de ingevallen Bosman de lat en kwam Van Krieken ook net tekort om af te drukken. Veluwezoom kwam wat beter in de wedstrijd en was een aantal keer dichtbij de 0-1. Een kwartier voor tijd kwamen Wittenberg en Rutten voor de moegestreden Bonevacia en van Krieken. Dit gaf de ploeg weer nieuwe energie.

Via een kopbal van Rutten en een hard schot op de vuisten door Dyon Makel was de thuisploeg aan het drukken om de volle winst binnen te halen. In de 88e minuut een mooie solo van Dyon Makel die de bal net iets te hard breed legde op Rutten. De gehaaide spits geloofde nog in de bal en schoot hem via de binnenkant van de paal binnen.

De grensrechter stak ten onrechte de vlag en de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Dit leidde tot een woordenwisseling tussen de grensrechter van Veluwezoom en de scheidsrechter. Laatstgenoemde voelde zich ernstig bedreigd en besloot direct af te fluiten zonder blessuretijd.

Het is vooralsnog onbekend welk vervolg dit krijgt.