Er stond een echt kelderklasse duel op de planning dit weekend. De nummers 12 en 13 van 5F mochten het in Vaassen tegen elkaar opnemen. Na weken zonder overwinning wist Wesepe met een 1-2 overwinning eindelijk de punten mee te nemen. Dit ging echter zeker niet zonder slag of stoot.

De ploeg begon goed aan de wedstrijd, wel even wat onwennig omdat Vaassen ons het spel liet maken. Er werd geduldig gecombineerd en gezocht naar een opening. Vooral via de diepgaande middenvelders werd er gevaar gesticht. Dit resulteert na krap een half uur in de 0-1. Beau die handig wegdraait bij de centrale verdediger en de bal aan Wesley geeft. Deze komt van links iets naar binnen en krult de bal heerlijk in de verre hoek. Nog geen 5 minuten later is het weer raak. Dit keer komt Beau aan de linkerkant door, zoek de achterlijn en kan de inlopende Daan voor de doelmond vinden. Deze kan eenvoudig binnen schuiven. 0-2.

Geen vuiltje aan de lucht tot dan toe. Tot een klein misverstand in onze achterhoede. Daar waar er 2 stappen voor buitenspel, blijven er 2 staan. De spits mag (randje buitenspel?) vrij doorlopen op de keeper en schiet de bal zonder twijfel langs doelman Jansen: 1-2.

De 2e helft verandert het spel volledig en wordt het daadwerkelijk een kelderklasse-duel. Lange ballen, onzuiver in de passing en foute keuzes bij beide elftallen maakt het voetbal er niet beter op. Strijd voor elke meter op het veld des te meer. Vaassen krijgt enkele kansen op de gelijkmaker. Echter onzuiver afwerken, of sterk ingrijpen door onze laatste linie, dan wel doelman zorgen ervoor dat de voorsprong behouden blijft. Ook Wesepe krijg nog kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Echter, ook Wesepe lukt het niet om in de laatste pass, dan wel in de afronding, zuiver te zijn.

Dan volgt er een knotsgekke slotfase. Rond de 90e minuut wordt een corner uitverdedigd. 1 Weseper speler en 1 uit Vaassen blijven achter op de grond in de 16. Nadat de scheidrechter dit ziet, fluit hij plots voor een penalty en geeft Rick zijn 2e gele kaart. De Weseper aanhang zit het scenario van afgelopen weken weer naar voren komen. Weer punten verliezen aan het einde van de wedstrijd. Rick Jansen dacht daar anders over en de Weseper goalie haalt de aardig ingeschoten penalty stijlvol uit de hoek.

Daar waar iedereen denk dat de wedstrijd dan wel ten einde is, denkt de leidsman hier anders over. Waarschijnlijk had de horloge van de beste man het begeven door de regen. Maar liefst 18 minuten werden er uiteindelijk toegevoegd. Nadat ook de scheidsrechter het wel prima vond en affloot, was de opluchting en blijdschap enorm aan Weseper kant. Eindelijk werd het harde werken beloond en viel het kwartje de goeie kant op.

Volgende week thuis op “de Muggert” tegen Terwolde.

Opstelling van vandaag: Rick Jansen – Richard Flierman – Delano Schotman – Harm Willemsen – Rick Saris – Rick van Gelder – Jorik Rouweler – Roy Hulsegge – Beau de Bone – Daan Rouweler – Wesley Kamphuis

Ingevallen: Rens Broekhof – Robbin Aarnink – Vincent Achtereekte