SV Schalkhaar had vanmiddag meer aftstand op de ranglijst kunnen nemen van laagvlieger Beuningse Boys, maar dure punten werden verspeeld tegen een matig Beuningse Boys.

Met een karrenvracht aan afwezige spelers kregen enkele spelers van trainer Martijn de Haas en assistent Jacob Ensing de kans om zich te laten zien in deze wedstrijd. Of dat tot tevredenheid van de trainers is gelukt zal nog worden nabesproken. Wel kan gezegd worden dat de thuisploeg na 3 gelijke spelen dit keer aan het kortste eind trok en binnen een paar minuten de punten te gemakkelijk cadeau gaf aan Beuningse Boys.

Aanvoerder Jason Westerkamp, maar ook Tim van de Meulen, de geblesseerde Twan Huijsmans, Nick Mulder, Bjorn Duteweert (die na een lange blessure weer bijna fit is!) en de geschorste Kick Brouwer werden vanmiddag gemist in het duel tegen Beuningse Boys. SV Schalkhaar koos ervoor om de eerste helft tegen de wind in te spelen op het herfstachtige sportcomplex de Horsterhoek. SV Schalkhaar had in de eerste helft weinig te vrezen van het aanvallend zwakke Beuningse Boys; de centrale verdedigers Michiel Hullegie en Timo Kok waren veel in balbezit om de aanval op te zetten, al was het voor hen moeilijk om vrije medespelers te vinden waardoor er weinig snelheid zat om vooruit te komen en de tegenstander lastig te maken. De eerste kans van de wedstrijd was voor SV Schalkhaar; een mooie aanval over de linkerflank begon bij linkerverdediger Janno Ulderink die Milan te Riele aan het werk zette. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Murat Özdemir die binnen de zestien op doel wilde schieten, maar zijn schot werd ternauwernood geblokt door een verdediger van Beuningse Boys.

De tweede goede mogelijkheid was voor spits David Klopman, die vanmiddag meer vanaf de rechterkant speelde, Murat Özdemir speelde meer centraal in de aanval. Een actie en voorzet van de snelle Milan te Riele kwam op het hoofd van David Klopman, maar hij kopte net over het doel van Beuningse Boys keeper Tim van Lierop.

Beuningse Boys stelde de eerst helft niet veel voor, kansen kreeg het nauwelijks. Verdediger Siem Tromp dacht nog wel aan een strafschop toen hij bij een verdedigende actie van Michiel Hullegie naar de grond ging, maar scheidsrechter Welbers had de situatie goed gezien en liet verder spelen. SV Schalkhaar was met name gevaarlijk aan de linkerkant, waarbij Milan te Riele opnieuw spits David Klopman aan het werk zette, maar Klopman had teveel tijd nodig om iets met deze geboden kans te doen.

De tweede helft kwam rechtervedediger en jeugdspeler Luuk Janssen in de ploeg voor wat meer aanvallende impulsen aan de rechterkant. Deze jonge speler kende een ongelukkig invalbeurt, want na drie minuten in de tweede helft viel Daan Richter van Beuningse Boys in de zestien over de onnodig uitgestoken been van diezelfde Luuk Janssen waardoor de bal op de stip kwam te liggen. Diezelfde Daan Richter benutte daarna zelf de strafschop en zette Beuningse Boys op een 0-1 voorsprong.

Nog eens drie minuten later leek de wedstrijd al gespeeld toen de zeer rappe linksbuiten Jurmany Visers van Beuningse Boys verdediger Luuk Jansen te snel af was en ongehinderd een afgemeten voorzet kon geven op de inlopende Daan Richter die fraai zijn tweede treffer liet aantekenen; 0-2.

De thuisploeg kreeg het niet voor elkaar om daarna zelf tot grote kansen te komen. De grootste kans was nog voor verdediger Timo Kok die een vrije trap van Koen Smith net niet bij de tweede paal kon binnenschieten.

SV Schalkhaar kwam vanmiddag te kort, wisselde nog een paar keer, maar Beuningse Boys bleef in de loop van de tweede helft vrij gemakkelijk overeind.

Wind, regen, regenboog, zonneschijn; alle ingredienten wat het herfstweer te bieden had waren voorhanden, echter de thuisploeg had vanmiddag weinig te bieden en speelde flets, het had geen enkele recht op een goed resultaat.

Volgende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden tegen VVG’25 uit Gaanderen om niet onnodig in de problemen te komen.

Met nog twee uitwedstrijden in het kalenderjaar 2023 te gaan (VVG’25 Gaanderen en SV DCS Zevenaar) heeft SV Schalkhaar zeker de kans om weer aansluiting te vinden.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is zondag 21 januari 2024; dan komt SC Westervoort op bezoek.