Afgelopen zondag speelde ABS de thuiswedstrijd tegen Nieuw Heeten. Beide ploegen hadden voor aanvang van de wedstrijd 5 punten. Een belangrijke wedstrijd dus voor zoals ABS als Nieuw Heeten.

Het begin van de wedstrijd was voor Nieuw Heeten, een dieptebal wordt niet goed verwerkt door de verdediging van ABS en hierdoor kreeg de rechtsbuiten van Nieuw Heeten een grote kans. Keeper Nick Denneboom kwam als winnaar uit de strijd en daardoor bleef het 0-0.

Daarna begon ABS beter in de wedstrijd te komen en inde 15de minuut kwam de 1-0 op het bord. Een vrije trap van Daan Anneveld werd goed binnengekopt door Paul Roetert.

ABS drukt door en een aantal minuten later zet Thijs Hovenkamp, Yannick Duteweert alleen voor de keeper en hij schiet de 2-0 binnen. Weer een paar minuut is er een mooie combinatie tussen Yannick Duteweert en Chiel Huis in ’t Veld maar laatstgenoemde vindt de keeper op zijn weg. Daarna is er weinig te beleven voor beide doelen en is de ruststand 2-0.

De tweede helft begint ABS slecht en krijgt Nieuw Heeten een grote kans om de aansluitingstreffer te maken. De eerste mogelijkheid wordt nog niet benut, maar een paar minuten later is het 2-1 door een vrije trap. Daarna zakt de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau en zijn er weinig grote kansen voor beide doelen. ABS speelt zeer slordig waardoor de ruimtes slecht gebruikt worden. Nieuw Heeten probeert door middel van directer spel tot kansen te komen maar verder dan 1 schot op goal komen ze niet.

Uiteindelijk trekt ABS de overwinning over de streep. Belangrijke punten met het oog op de ranglijst. Komende zondag speelt ABS uit tegen Enter, aanvang 14:00uur.