Zondag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen de op papier beste tegenstander uit de poule. Een lastige laatste test voor de competitie volgende week start.

Toch lijkt Epse niet onder de indruk en er wordt fel gestart. De organisatie staat goed en de spelers voeren het plan prima uit. Na 10 minuten onverwacht toch de 1-0 tegen door Koen Eitjes uit een voorzet na een kort genomen hoekschop. Epse herpakt zich goed en speelt georganiseerd onder leiding van aanvoerder Silas Muiderman en een felle Finn Otten.

Ook Naud Mentink speelt zeer sterk op de voor hem ongebruikelijke positie centraal achterin. ‘Ik speel momenteel met veel zelfvertrouwen, dan is zo’n nieuwe positie toch net wat makkelijker in te vullen. Daarnaast speelt ook mee dat ik hier uit de buurt kom. Dan is het toch leuk om jezelf op zo’n manier te laten zien’, aldus Mentink zelf over zijn goede optreden.

Na een half uur lijkt Epse de gelijkmaker aan te tekenen. Lars Otten gebruikt zijn lichaam sterk, draait goed weg en geeft voor op de scorende Almir Fizovic. Tot ieders verbazing heeft de, verder prima fluitende, scheidsrechter een overtreding geconstateerd van de linksbuiten. Vooral tot frustratie van de bonkige Otten zelf: ‘Ik kom op snelheid op mijn tegenstander af, gooi er een zidane uit en geef pasklaar voor. Erg jammer dat dit wordt afgefloten’.

In de 42ste minuut vergeet Epse zichzelf te belonen voor een goede eerste helft. Rida Ammi passeert zijn tegenstander en speelt af op Fizovic. Hij draait goed weg, maar zijn schot wordt geblokt. In de rebound schiet Otten met een doffe knal op de paal.

Na de gelijk opgaande eerste helft komt Warnsveldse Boys sterker uit de kleedkamer. Dit resulteert in de 2-0 door Eijtes. Wederom uit een corner. Epse heeft het eerste kwartier na rust moeite om de lijn van de eerste helft door te zetten. Vooral het middenveld van de derdeklasser is erg bewegelijk en dit leidt tot enkele mogelijkheden, al blijven grote kansen uit.

Ook na deze tegengoal herpakt Epse zich en komt de ploeg van trainer Dassen tot kansen. Na een uur schiet keeper Bryan Eijsvogel ver uit, controleert Fizovic knap en steekt Ammi weg. Hij passeert zijn tegenstander mooi, maar stuit vervolgens op de keeper van Warnsveld. Toch kan een goal van de rood-witten niet uitblijven.

In de 80ste minuut zet Warnsveld druk op de laatste linie van Epse. Via Stan Van Brussel, Eijsvogel en Mentink wordt hier knap onderuit gevoetbald. Vervolgens bedient Stef van Brussel Fizovic met een knappe pass buitenkant voet. Hij rondt zonder aarzelen af in de verre hoek: 2-1. Zit er dan toch een stunt in? Helaas niet. In het staartje van de wedstrijd golft het spel nog wat op en neer. Nadat Warnsveld de paal raakt wordt het dan toch vlak voor tijd 3-1 uit een kortgenomen corner.

Al met al mag Epse terugkijken op een goede wedstrijd tegen een hoger aangeschreven team. Trainer Dassen en zijn staf Martijn Maas en Orlando van den Brink hebben het op de rit en dat biedt vertrouwen voor de competitiestart. Spits Fizovic blikt ook tevreden terug op de voorbereiding: ‘Volgens mij staan we er goed op. We hebben een mooie balans in het team van jong en oud en verschillende kwaliteiten. Als één van de oudere spelers ga ik dit jaar in ieder geval mijn best doen om met positieve coaching en natuurlijk de nodige doelpunten het team op sleeptouw te nemen’.

Volgende week zondag 24 september trapt Epse om 14.00 uur de competitie thuis af tegen Halle.