Vorige week eindigde het verslag met de tekst, volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Emst, ook weer een ploeg waar CCW het traditioneel altijd lastig heeft. Aan deze woorden was dus weer niets gelogen, maar werden er wel volledig onnodig weer punten verspeeld.

De ploeg kwam er evenals vorige week vanmiddag weer achter dat er ploegen zijn die met tomeloze inzet trachten het voetballend vermogen van de ploeg te ontregelen. Toch was het CCW dat na een kwartier op voorsprong kwam. Het was Tijn de Haan die aan het eind stond van een goede aanval en niet ongelukkig met zijn chocolade been de bal over de doelman in het net liet verdwijnen. Op dat moment absoluut verdiend.

Niet lang daarna had Bart Keurhorst de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar faalde helaas. Hierna kroop de thuisploeg wat meer uit zijn schulp en werd het spel van CCW er niet beter op en kreeg Emst twee kansjes maar ook dit leverde niets op.

Ruststand derhalve 0-1.

De tweede helft begon voor CCW dramatisch, eerste bleek dat doelman Jose Anthonio Schrijver niet verder kon na een botsing pal voor de rust met een eigen speler en na wat lijkt een ernstige armblessure heeft opgelopen. Zijn vervanger Kean Diks had nu de schone taak om zijn doel schoon te houden, echter na zeven minuten werd hij al geklopt, toen Jeroen van Essen geklungel afstrafte, door vanaf de zestien onhoudbaar de gelijkmaker binnen te schieten. Het werd zelfs voor CCW nog erger toen Raoul Gerrits na een overduidelijk handsbal zo door kon lopen en eenvoudig Kean omspeelde en de 2-1 op het bord zette, een absolute misser van de scheidsrechter van dienst.

Het op achterstand komen tegen een ploeg als Emst is het slechtste wat je kan overkomen, nu groef de ploeg zich helemaal in en maakte CCW de fout om niet te blijven voetballen. Veel te gehaast werd de bal hoog voor de pot gepompt en dat was op het kolfje van de grote stevige verdedigers van Emst. Het duurde te lang voordat CCW weer ging voetballen en toen het dat wel ging doen kwamen er ook weer kansjes, waarbij de grootste voor Tijn de Haan, na uitstekend voorbereidend werk van Julian Vroklage, echter hij raakte de bal maar half, dus weg mogelijkheid.

Toch viel vlak voor tijd de ieder geval dik verdiende gelijkmaker, maar had het wel geluk dat het een speler van Emst was die een hoekschop van Ruben de Haan bij de eerste paal verkeerd raakte en daarbij zijn eigen doelman verraste. Hierna poogde trainer Bart Vos met wat omzettingen de winst nog na zich toe te trekken, de ploeg deed daar ook alles aan, maar helaas was de tijd te kort om het tij te keren.

Door de overwinning van Davo heeft CCW nu ook de koppositie af moeten staan en wacht volgende week weer een nieuwe kans op herstel als de ploeg het moet opnemen tegen Go Ahead, dat CCW nu tot op twee punten is genaderd.

ViaClubcorrespondent CCW'16
Vorig artikelHelios krikt doelgemiddelde verder op tegen EGVV
Volgend artikelDAVO komt met de schrik vrij in Wesepe