Helios werd in het pittoreske dorp Gelselaar weer, zoals we dat zelf ook gewend zijn, zeer hartelijk ontvangen in de kleine maar gezellige kantine.

Alle vriendelijkheid was binnen de lijnen snel verdwenen, dan bedoel ik niet dat er zonder respect met elkaar werd omgegaan.  Helios pakte zeer snel de lijn op waar ze vorige week tegen HSC waren geëindigd. Vanaf het begin tot het eind, met Jorren Roudijk voor de afwezige Roy Smeitink was de ploeg fel, beweeglijk, en combinerend goed bezig. Ook nadat er veel gewisseld was en Helios door twee blessures 30 minuten in de tweede helft met tien man speelde. Ook de invallers hielden het tempo hoog. Dit alles leidde weer tot een overwinning van 0-10. Mooi ook om te zien dat de ploeg in de breedte een groter scorend vermogen heeft dan vorig seizoen.

Binnen 11 minuten werd er al drie keer gescoord. Mooie combinaties gingen hieraan vooraf en troffen achtereenvolgens Djeremy Waslander, Jarmo van ‘t Hof en Nick Beekman het doel. In de 24 ste minuut brak Bastiaan Lieftink op links door en zijn voorzet werd door Djeremy Waslander goed ingeschoten, 0-4. In de 31 ste minuut vloog Nick Beekman langs zijn tegenstander en zijn strakke voorzet werd door Jarmo van ‘t Hof rustig binnen getikt 0-5. Dan volgt er in de 41 ste minuut en prachtige combinatie tussen Bastiaan Lieftink en Jarmo van t’ Hof, Jarmo ingespeeld, legt de bal terug op Bastiaan die de keeper kansloos liet, 0-6. Vlak voor rust vielen er nog twee goals. Eerst was het Yilmaz die strak inschoot 0-7 en later was het Jeray Galanggadjir die met een droog schot de keeper passeerde. Rust 0-8.

In de rust werd Djeremy Waslander  vervangen door Samuel Grijpma en  Nick Beekman door Djeremy Zandvliet. Even later vertrokken Jarno van den Bos en Sercan met blessures van het veld en werd Jarno van den Bos vervangen door Chess Velderman. Helios speelde de laatste 30 minuten met tien man de wedstrijd uit. Egvv kreeg nog een grote kans om de eer te redden maar kon deze kans niet verzilveren. Na een mooie combinatie met Djeremy Zandvliet maakte Jarmo van ‘t Hof in de 88 ste minuut de 0-9. En in de laatste minuut schoot Jeray Galanggadjir vanaf 25 meter de 0-10.

Volgende week speelt Helios uit tegen Almen. Aanvang 13.30 uur.