Met een gemiddelde van 4,5 doelpunt per wedstrijd was er heel veel te beleven op de velden in Deventer e.o. FC RDC eindigde de wedstrijd met acht (!) man, terwijl de tegenstander van Lettele, FC Ulu Spor, niet kwam opdagen. In de topper van de vijfde klasse vielen er maar liefst zeven goals en verspeelde Sallandia haar eerste punten. De topper in de vierde klasse eindigde zonder doelpunten, maar blijft ABS dus wel ongeslagen.

ZATERDAG 2 NOVEMBER

Vierde klasse:

FC RDC heeft door wel hele ongelukkige omstandigheden verloren van SDS ’55. Bij rust stond het nog 1-0 voor; de mee opgekomen Koen Wagenvoort probeerde het van afstand en zag de bal via de rug van Luuk Helms in het doel belanden. Na rust viel de één na de andere speler uit met blessures en tot overmaat van ramp kreeg Luuk Helms wel heel makkelijk zijn tweede gele kaart. Aangezien de wissels allang gebruikt waren, eindigde RDC met acht man.. SDS profiteerde optimaal hiervan en wisten de wedstrijd met 1-2 te winnen. FC RDC wist wel de tiende plek te behouden.

Beeld uit FC RDC vs. SDS '55
Beeld uit FC RDC vs. SDS ’55

ZONDAG 3 NOVEMBER

Tweede klasse:

Schalkhaar domineerde de eerste helft tegen GVV Eilermark. Het creëerde voldoende kansen, maar toch leek het alsof Eilermark op voorsprong kwam. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Tien minuten voor rust was het dan eindelijk raak voor Schalkhaar. Michiel Hullegie kopte de bal tegen een hand aan en de daaropvolgende strafschop werd raak geschoten door David Klopman. Een misverstand tussen speler en keeper zorgde luttele minuten later voor de 1-1.

Milan te Riele kopte de bal achter zijn eigen doelman. In de tweede helft zorgde David Klopman opnieuw voor een voorsprong door een voorzet van Sidar Günesli binnen te knikken. Hierna was het tegenhouden voor de thuisploeg en aangezien dat lukte, werd er voor de tweede keer dit seizoen gewonnen. Schalkhaar blijft twaalfde staan, maar heeft wel flink afstand genomen van de onderste plekken.

Derde klasse:

Djeremy Waslander zorgde al vroeg in de wedstrijd voor een voorsprong voor Helios, op bezoek bij Albatross. Al snel werd het 1-1, maar daarna liet Helios niks meer over van de ploeg uit Ugchelen. Serkan Kinaci en Kursad Yilmaz (vrije trap), zorgden voor een 3-1 russtand. Na de theepauze waren het Ijen Bruinsma en Roy Smeitink (2x) die voor de goals zorgden. Met de 6-1 overwinning stijgt Helios een plekje en staat het nu tweede.

Diepenveen had een iets andere uitslag verwacht op bezoek bij KCVO. De Vaassense ploeg had in zes duels maar drie punten gepakt en dat waren allen gelijke spelen. Tegen Diepenveen lieten ze zien dat ze weldegelijk kunnen voetballen. Voor én na rust vielen er twee doelpunten. Echter telden ze allemaal voor KCVO. Deze 4-0 nederlaag betekent de tweede flinke nederlaag op rij voor Diepenveen, dat is gezakt naar de negende plek.

Ook Turkse Kracht moest aantreden tegen een laagvlieger. De andere ploeg uit Vaassen, de SV, moesten naar Deventer komen. Ook deze ploeg wist te verrassen en zorgden voor rust al voor een 0-3 tussenstand. Can Bayraktar zorgde na rust nog voor de eretreffer, maar niet voordat SV Vaassen voor de vierde goal had gezorgd. Turkse Kracht blijft wisselvallig en zakt naar plek elf.

Colmschate ontving koploper Epe en het klassenverschil was duidelijk te merken. Al vroeg kwam Epe op voorsprong, waarna de gelijkmaker al snel viel; Jarmo van ‘t Hof schoot een vrije trap precies in de kruising. Hierna liep Epe uit en ondanks een sterk eerste kwartier in de tweede helft, eindigde de wedstrijd in 1-6. Colmschate kreeg vooral geen grip op Stefan Lokhorst, die drie keer wist te scoren. De geelhemden zijn inmiddels afgezakt naar de dertiende plek.

Ook in de wedstrijd tussen Activia en Overwetering vielen er de nodige goals. Een vrije trap van de uitploeg ging rechtstreeks door de muur van de Activia waardoor het al gauw 0-1 stond. Een goal van Michiel Mikkers en nog een treffer van Overwetering zorgden voor een 1-2 ruststand. In de tweede helft was er eigenlijk vrij weinig te beleven, totdat de ploeg uit Olst een kwartiertje voor tijd de 1-3 maakte. Vlak hiervoor had Activia een strafschop móéten krijgen, maar tot verbazing van alles en iedereen wuifde de scheidsrechter het weg. Na de 1-3 ging Activia alles of niet spelen en die tactiek wierp zijn vruchten af. Mikkers maakte zijn tweede goal van de dag en Leroy Fernandes zorgde ervoor dat de wedstrijd eindigde in 3-3. Activia stijgt op de ranglijst en staat nu tiende.

Vierde klasse F:

Voor Sportclub Deventer dreigt het een heel lang seizoen te worden. Na vijf duels stond het op één punt en ook in haar zesde duel kwam daar niks bij. De wedstrijd tegen Loenermark ontbrandde pas in de tweede helft, toen de uitploeg op voorsprong kwam. Tien minuten voor tijd leek Sportclub goede zaken te doen en kwam het op 1-1 via Tijn Vegelin. Vanaf de 86e minuut ging het volledig mis, gezien de drie tegentreffers die vielen. Met een 1-4 nederlaag blijft het voorlaatste staan. Het gat met nummer elf Victoria Boys is gestegen naar zes punten.

Vierde klasse G:

De topper van deze speelronde werd gespeeld in Bathmen, waar ABS en Holten het tegen elkaar opnamen. Beide ploegen hadden tot zover alles gewonnen, alleen Holten had een duel minder gespeeld. De eerste helft was in handen voor de thuisploeg. Kansen werden er echter weinig gecreëerd. De uitblinker was keeper Jeffrey Roos, die geweldig redding bracht op het schot van Holten-spits Bas Tuitert. In de tweede helft nam Holten meer het initiatief, maar ook zij wisten niet te scoren. Zo eindigde de wedstrijd zonder doelpunten én blijven beide ploegen ongeslagen. Activia weet vanzelfsprekend haar koppositie te behouden.

DAVO moest in Luttenberg spelen en moest dat doen zonder een hoop geblesseerden spelers. Toch hoopte het op een stunt, al werd die hoop gauw weggenomen, aangezien SDOL al naar twee minuten op voorsprong kwam. SDOL bleef gevaarlijker, raakte de paal, maar het duurde pas tot in de tweede helft dat het haar voorsprong verdubbelde. Vlak daarna werd het ook 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. DAVO maakte nog wel een goal via Tony Cakir, maar dat was alleen voor de statistieken. DAVO blijft twaalfde staan.

Vijfde klasse:

In de derby tussen de twee volksclubs IJsselstreek en Sallandia, zorgde de thuisploeg voor het eerste puntverlies van Sallandia. De eerste kans was voor de geel-zwarten, maar de eerste goal werd gemaakt door Adem Kocak van IJsselstreek. De Tricolores bleven in de tweede helft de betere en via Jeffrey Heijnekamp werd het 2-0. Kocak maakte vervolgens zijn tweede en IJsselstreeks derde treffer. Tussendoor had Sallandia ook al een goal gemaakt. Rick Wolvenne bracht de spanning weer terug door de 3-2 te maken.

Sallandia ging alles of niets spelen en IJsselstreek profiteerde optimaal van de geboden ruimte. Mitchell Kiffen kapte een aantal verdedigers uit en schoot de bal beheerst binnen. Marco van Meeteren scoorde nog de 4-3, maar verder kwam Sallandia niet, dat wel koploper blijft. IJsselstreek stijgt, mede dankzij puntverlies van Raalte, naar de tweede plek.

Koninklijke UD zorgde voor dat puntverlies van Raalte. Al na vijf minuten zorgde Job Visser voor de voorsprong van de Koninklijke. Raalte maakte voor rust nog gelijk, waarna Visser in de tweede helft zijn tweede doelpunt van de dag maakte. Lang leek de Deventer ploeg de drie punten binnenhuis te houden, totdat Raalte vlak voor tijd de gelijkmaker maakte. Kon. UD blijft zesde staan.

Go Ahead blijft verliezen. Dit keer was het de beurt aan Emst om de punten mee te nemen vanuit Deventer. Emst wist zowel voor als na rust twee keer te scoren, terwijl Go Ahead niet verder kwam dan een treffer van Rayshon Adamus. De ploeg blijft roemloos onderaan staan.