Helios deed zaterdagmiddag wat het moest doen om nog de nacompetitie te halen, en dat is winnen. Almen werd in Almen met 1-4 verslagen. Twello staat nog een punt voor, maar dan wel een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag kan SV Twello in eigen huis tegen FC RDC het kampioenschap binnen halen.

Al heel snel bleek dat Almen er volop inging, probeerde Helios snel te storen in de opbouw. Maar het was Djeremy Waslander die in de 8ste minuut, na een mooie combinatie met Iljen Bruinsma, de 0-1 op het scorebord bracht. Almen ging er vol voor, brak op rechts en links, na lange ballen, tweemaal door en dat resulteerde in de gelijkmaker. Dit nadat de bal, bij de geheel vrijstaande spits, kwam en netjes inschoot voor de 1-1.

Nog geen minuut later kreeg Jarmo van ‘t Hof de grote kans om zijn 50ste doelpunt van het seizoen te maken, maar die inzet belande in het zijnet. Even later was het Bruinsma die een opgelegde kans kreeg, maar ook zijn inzet ging net naast. In de 40ste minuut was het Djeremy Waslander die doorbrak en Jarmo kon zijn 50ste Doelpunt scoren: Rust 1-2.

In de tweede helft kwam Helios meer en meer aan voetballen toe, Almen kon alleen gevaarlijk worden vanuit de lange bal die steeds minder aankwam. In de 49ste minuut kreeg Jarmo, na een strakke voorzet van Waslander, de kans om zijn 51ste te scoren, maar zijn bal werd door de keeper net met de voet geblokkeerd. Even later was het weer Djeremy Waslander die Zandvliet, in de volle loop, bediende. Zandvliet liet de keeper kansloos door mooi af te ronden: 1-3.

Almen wilde wel, gooide ook alles in de strijd, maar de verdediging van Helios onder leiding van Fabian Put gaf geen krimp. Helios creëerde kans op kans; Chezz Velderman schoot strak in, maar zijn schot werd de keeper nog tegen gehouden. Even later was het Bruinsma, oog in oog met de keeper, die het mooi wilde afwerken maar zijn inzet, een lob, werd verkeerd geraakt en ging naast.

In de 90ste minuut was eerst Waslander die  vanaf de 16 inschoot, werd geblokkeerd. De bal kwam bij Yilmaz die zijn bal in het doel zag verdwijnen nadat van ‘t Hof die de bal met de hak, ‘bewust’ had getoucheerd. 1-4.

Volgende week laatste competitiewedstrijd thuis tegen Harfsen.