Zondagmiddag 15 mei was het dan zover; Wissel – Sallandia; een eerdere ontmoeting eindigde in een 3-1 overwinning voor Sallandia. Wel stond Sallandia die dag er anders voor dan nu, toen was Sallandia ongeslagen en had het een grote en fitte selectie. Nu had trainer Rutten de beschikking over 10 spelers van ‘één’ en 6 spelers van de O19-1, daarnaast zijn Voorst en Go Ahead dichterbij gekomen mede door 3 verliespartijen.

Sallandia wist dus wat het moest doen, al was het links om, al was het rechts om, er moest en zal gewonnen worden in en tegen Wissel. Wissel haalde vorige week nog knap een punt tegen Go Ahead. Bij winst van Sallandia is Go Ahead definitief afgehaakt om de titelstrijd. Zoals gezegd stonden er maar liefst 6 (!) spelers van de O19-1 op papier, maar ook vandaag lieten zij zien dat Sallandia de handjes mag dicht knijpen met deze meer dan talentvolle lichting, zo bleek ook weer eens deze mooi zomerse zondagmiddag. Daarnaast kwamen er wat spelers terug van blessures, zo ontbraken de gebroeders van Meeteren, zij volgden deze wedstrijd vanuit Griekenland.

Sallandia begon sterk aan de wedstrijd, maar het moest al snel noodgedwongen wisselen; na 8 minuten was de net teruggekeerde Wakkermans weer terug bij af. Het schoot hem weer in de hamstring en na 10 minuten mocht O19-1 speler Tim Lablans voor hem invallen. Bij het thuiskomen haalde hij de rechtsbuiten van Wissel ‘uit zijn broekzak’; puike wedstrijd Tim! Sallandia had veelal de bal en probeerde constant in een hoog tempo vooruit te voetballen. Wissel probeerde het een paar keer, vaak via de counter waar ze toch een paar keer gevaarlijk uit konden komen, maar vaak was Wissel slordig in de laatste fase voor het doel.

Na 17 minuten viel dan eindelijk de 0-1: na een goede vrije trap van Kiffen was het voor Wittenberg een koud kunstje om binnen te tikken. Dit was voor Wittenberg het begin van een one-man show. Kort hierna na bijna een half uur spelen kopte Molemans een bal knap in het doel waarna hij kort daarna een volley op de lat volleerde. Uiteindelijk, vlak voor rust, maakte Molemans zijn 2e van de wedstrijd, 0-3 voor Sallandia.

Toch kort hierna hield iedereen bij Sallandia toch even zijn adem in, na een harde overtreding van de linksachter van Wissel. De enige straf die hierop kon staan was rood en dat kreeg deze linksback dan ook. Gelukkig kon Molemans na een beetje ‘Wissels wonderwater’ wel weer verder. Ruststand 0-3 in het voordeel van Sallandia.

In de 2e helft wisselde Rutten eenmaal, Dyon Mäkel ging eruit en werd vervangen door Hekkert. Die 2e helft was nog geen minuut onderweg of Sallandia kon alweer juichen. Na een lange bal van Bosch kwam Wittenberg 1 op 1 op de doelman af zo werd het 0-4. Nog geen 3 minuten later maakte Wittenberg zijn hattrick compleet, waarna die na een uur ook nog eens de 0-6 binnen schoot. Wesley Bosch maakte uiteindelijk het laatste doelpunt uit een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld: 0-7.

Sallandia had deze middag de zaken goed voor elkaar en er werd vrijwel niets weggegeven achterin. Het middenveld was bij vlagen geweldig aan de bal, zodat de 2 ‘voorsten’ Molemans en Wittenberg keer op keer voor gevaar konden zorgen! Toch kwam er 10 minuten voor tijd nog een onnodig opstootje op het veld waarbij Sallandia speler Bosman een rode kaart kreeg. Dit na een woordenwisseling met een speler van Wissel, waarbij er over en weer wat geduwd en getrokken werd.

Al met al een meer dan prima overwinning, 7x gescoord, de ‘nul’ gehouden en er werd met regelmaat erg goed gevoetbald. Daarnaast een compliment voor de 6 O19-1 spelers, want zonder hun had Sallandia dit seizoen niet zoveel punten bij elkaar kunnen spelen, waarvoor nogmaals dank!

Opstelling Sallandia:
Minnes, Wakkermans (’10 Lablans), van Beijnum, Milan Mäkel, Kiffen, Dyon Mäkel (’46 Hekkert), Huisman, Suzen (’76 Bosman), Bosch, (Krebber ’76), Wittenberg, Molemans(’76 van der Stam)

Komende zondag speelt Sallandia haar laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen nummer 2 Voorst. Sallandia heeft aan een punt genoeg om het kampioenschap binnen te halen, Voorst zal moeten winnen. Wij hebben jullie steun keihard nodig, dus zet het in jouw agenda: komende zondag 22 mei: Sallandia – Voorst, 14:00 op Sportpark de Zandweerd. Tot dan!

BronCorrespondent dvv Sallandia
Vorig artikelNayaro Wittenberg – Speler van de Week – week 20 – powered by 11teamsports.nl
Volgend artikelDat is 50 én 51 van Jarmo…