Zaterdag stond de wedstrijd tegen OBW op het programma. FC RDC zit in een goede flow en pakte in de voorgaande vier wedstrijden negen punten. Bij winst gaat FC RDC over OBW heen en stijgt het naar de tiende plaats.

FC RDC krijgt vanaf de eerste minuut de betere kansen. Het veldspel is bij vlagen prima en de vrije man wordt makkelijk gevonden. De eerste grote kans is een volley vanaf randje zestien van Niek Riksten, na voorbereidend werk van Kai van den Beld. De bal suist hard richting de kruising maar spat uiteen op de lat.

RDC komt vaak in de zestien van de tegenstander en krijgt zeker vijf 100% kansen maar, zoals vaker dit seizoen, blijkt scoren een lastige opgave. OBW heeft nog geen echte kans gehad als rond de dertigste minuut een diepe bal toch in de zestien van RDC belandt. Een diepgaande middenvelder mag de bal voorgeven en de linksbuiten kruipt behendig voor zijn man en tikt gemakkelijk binnen, 0-1. Tegen de verhouding in komt RDC op achterstand.

Dit breekt de wedstrijd wel open want wat volgt is een fase waarin er veel aan beide kanten gebeurd. RDC kan vrij snel antwoorden via Kai van den Beld die vanaf 11 meter mag aanleggen in de 30e minuut. Na een handsbal kan de scheids niet anders dan wijzen naar de penaltystip: Kai schiet hard raak, 1-1. RDC houdt meer balbezit, maar een slechte pass van Jesse Westerweel in minuut 32, zorgt dat OBW kan counteren. Een bal komt vanaf links hoog voor het doel. Het lijkt erop dat de meegelopen verdediger Niek Riksten makkelijk kan wegwerken maar die zit er compleet naast. Een speler van OBW pakt dit cadeautje met beide handen aan en tikt makkelijk binnen, 1-2.

In minuut 39 wordt de stand weer gelijk getrokken: Ronel Antonia schiet hard raak, 2-2. RDC drukt door en twee minuten later komt het dan eindelijk op voorsprong. Clubtopscorer Kai is niet te beroerd om zijn aantal op te hogen en schiet de 3-2 tegen de touwen. Hulde hier voor de eerlijke grensrechter van OBW die Kai niet afvlagt. Waar RDC denkt dat het nu toch wel goed zit, denkt de linksbuiten van OBW hier anders over.

Na een steekbal kan de linksbuiten 1-op-1 met keeper Jeroen Gerrits. Björn Veltkamp denkt hier anders over en trekt aan de noodrem. Wat volgt is een penalty voor OBW en een gele kaart. Diezelfde linksbuiten gaat zelf achter de bal staan en krijgt de uitgelezen kans op de 3-3. Hij schiet echter hard op de paal en de bal kan worden weggewerkt. Jesse Westerweel heeft nog wat goed te maken en die krijgt in minuut 45 de bal op randje zestien. Met een geplaatste bal in de linkerhoek zet hij de ruststand van 4-2 op het scorebord.

In de tweede helft is het spelbeeld anders. OBW heeft geen wissels en de vermoeidheid slaat toe. Halverwege de tweede helft moet OBW zelfs met tien man verder door een blessure. RDC krijgt wederom kans op kans maar verzuimt om de score uit te bouwen. De keeper van OBW heeft vanmiddag genoeg te doen maar weet vaak redding te brengen. Kansen voor onder andere Luca Melis, Matthias Anindjola, Jesse Westerweel, Victor Evenblij worden allemaal gepareerd door de keeper van OBW.

Het is pas rond de 70e minuut dat RDC eindelijk weer tot scoren kan komen. De ingevallen Rick van den Brink gaat met een knappe actie aan twee man voorbij. Zijn schot belandt rechts in de verre hoek, 5-2. OBW vindt het wel welletjes en zet hier nog weinig tegenover. Ronel Antonia mag in minuut 85 ook nog zijn tweede maken. Een goede aanval die vanuit achteruit wordt opgezet wordt hard raak geschoten, 6-2. In minuut 90 wordt het laatste doelpunt gemaakt door debutant Roy Gerritsen. Na een prachtige lange bal van de uitstekend spelende Victor Evenblij wordt de bal teruggetrokken op de vijf meter: Deze wordt vervolgens koeltjes binnen geschoten, 7-2.

Al met al een mooie overwinning van FC RDC. RDC had zeker de dubbele cijfers kunnen halen als de vele kansen werden afgerond. RDC gaat door deze overwinning over OBW heen en bezet nu de tiende plaats. Volgende week de uitwedstrijd bij SV Twello. Twello kan deze zaterdag kampioen worden, RDC zal proberen de goede reeks voort te blijven zetten.