Met de week wordt het spannender, wie weet het vege lijf te redden en wie promoveert er juist?

Joran Willemstein vat wekelijks alle gespeelde duels uit Deventer en directe omgeving samen in een lekker leesbaar artikel, boordevol aanvullende info. Met @DrtvSport mis je niets van de voetbalcompetities uit Deventer…

Opnieuw wisten FC RDC en Helios niet te winnen op zaterdag. Voor beide ploegen ging het in de tweede helft mis.

In de derde klasse op zondag stond een mooi affiche op het programma, echter werd de derby tussen Turkse Kracht en Colmschate niet het spektakel waar iedereen op hoopte. In de vierde klasse pakte De Gazelle drie hele belangrijke punten, waar DAVO het liet liggen. Het gat tussen die twee ploegen stijgt steeds meer.

In de vijfde klasse een hoop doelpunten. Sportclub Deventer pakte maar één punt, maar dat had gelukkig geen gevolgen. Koninklijke UD was oppermachtig in de derby bij Go Ahead en Sallandia wist op het nippertje te winnen.

JORAN WILLEMSTEIN

ZATERDAG 4 MEI

Het is FC RDC niet gelukt om de thuiswedstrijd tegen Almen in een overwinning om te zitten. De jonge spits Luuk Helms wist de ploeg nog wel op voorsprong te zetten. Nog voor rust werd het alweer 1-1. Na rust ging het helemaal mis: Durk Jan Sinnema pakte zijn tweede gele kaart, keeper Michel Voortman pakte de strafschop die daar uit voort kwam, maar kon niet voorkomen dat ze uiteindelijk met 1-3 verloren. Het zakt naar de zevende plek.

Helios heeft thuis tegen Eerbeekse Boys nipt met 0-1 verloren. Na een uur spelen werd de enige goal van de wedstrijd gescoord. Helios blijft negende staan.

ZONDAG 5 MEI

Derde klasse
De enige ploegen uit Deventer die in actie kwamen in deze klasse waren Turkse Kracht en Colmschate. Deze ploegen speelden ook nog eens tegen elkaar. Waar er vaak spektakel is, bleef dat nu achterwege. Het was Tanju Sahin die de thuisploeg op 1-0 voorsprong zette na zeventig minuten. Vlak voor tijd kreeg Turkse Kracht de ultieme kans om de voorsprong te verdubbelen, echter hield keeper Raymond Locht de strafschop van Can Bayraktar uit zijn goal. Het bleef 1-0 waardoor Turkse Kracht is gestegen naar plek drie. Colmschate blijft achtste staan

Vierde klasse
ABS wist bij GFC een knappe 0-0 gelijkspel eruit te halen. Wellicht hadden ze er meer uit kunnen halen, wanneer je beseft dat GFC de wedstrijd eindigde met negen spelers. ABS blijft vijfde staan.

De Gazelle heeft bij Lettele een enorm belangrijke driepunter gepakt. In het laatste kwartier scoorden zowel Sven Raats als Bobby Vonk, waardoor zij met 0-2 wonnen. Ge Gazelle blijft elfde staan, maar de voorsprong op nummer twaalf (nacompetitie) is vergroot naar vier punten. Lettele blijft achtste staan.

DAVO dacht lang ook te winnen. Vlak voor rust scoorde Gino Natar de 1-0. In de laatste twintig minuten scoorde Hector echter drie keer, waardoor er alsnog werd verloren. DAVO blijft dertiende staan en de achterstand op het veilige De Gazelle is nu vijf punten.

Vijfde klasse
Uit bij CCW’16 heeft Sportclub Deventer tot twee keer toe een voorsprong weg gegeven. Hamza Loukili en Daan Vegelin scoorden de 0-1 en 1-2, voordat Dave Willemsen met een eigen doelpunt in de drieëntwintigste minuut al voor de eindstand zorgde: 2-2. Sportclub blijft bovenaan staan en door het gelijkspel van nummer twee SDOL blijft de voorsprong zes punten.

Koninklijke UD heerste in de derby bij Go Ahead. Dat de uitslag 1-5 werd viel nog mee. Sean Westplat was de grote man aan de kant van Kon. UD. Hij scoorde maarliefst drie doelpunten. UD stijgt een plekje en staat nu vijfde. Go Ahead blijft tiende staan.

Sallandia boekte een zwaar bevochten overwinning bij hekkensluiter V en L. Twee keer werd een achterstand ongedaan gemaakt en uiteindelijk besliste een penalty vijf minuten voor tijd de eindstand. Sallandia won met 3-4. De doelpuntenmakers helaas onbekend. Sallandia staat nog steeds negende.