Afgelopen zondag won SV Terwolde van koploper Sallandia. Max van Gerrevink had een belangrijk aandeel in deze overwinning en daarom hebben wij hem gekozen tot Deventervoetbal Speler van de Week.

Hoe kijk je zelf terug op afgelopen zondag?
‘Zoals vaker dit seizoen kwamen wij al snel met 0-1 achter. Gelukkig maakten wij al snel de 1-1 en vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op. Zelf dacht ik de 2-1 binnen te schieten, maar deze werd geannuleerd wegens buitenspel. Nog geen minuut later was het Sallandia dat een ongelukkige bal van de keeper verwerkte tot doelpunt. Zelf maakte ik vlak voor rust de belangrijke 2-2 zodat wij nog met een goed gevoel de rust in konden.’

‘Voor rust merkten wij dat Sallandia wat vermoeid begon te raken en zetten daarom na rust gelijk hoog druk. Dit resulteerde in een snelle 3-2. Zelf had ik nog een kans op de 4-2, maar deze werd gestopt. Ik denk al met al een goede wedstrijd tegen de koploper waarbij wij als Terwolde twee keer een achterstand om hebben weten te buigen. Deze uitslag maakt de stand bovenin onze klasse weer wat spannender.’

Wat vind je van dit seizoen tot nu toe?
‘Over het algemeen draaien wij een goed seizoen. Wel zijn er voor de winterstop erg veel spelers uitgevallen met zware blessures en dit maakte dat er vaak geschoven moest worden qua posities. In de zes gespeelde thuiswedstrijden hebben wij 18 punten gepakt. In de uitwedstrijden hebben wij het dit seizoen wat lastiger.

De thuiswedstrijden gingen vaak gepaard met mooi weer en veel publiek en dan zijn het leuke wedstrijden om te voetballen. Wij staan momenteel op de 4e plek wat recht geeft op nacompetitie. Met nog drie thuiswedstrijden te gaan denk ik dat nacompetitie moet lukken.’

En heb je ook persoonlijke ambities?
‘Op persoonlijk vlak gaat het ook goed dit jaar. Dit seizoen heb ik 15 keer gescoord waarbij de 5-4 in de laatste minuut tegen v.v. Voorst denk ik de belangrijkste was. Als spits zijnde is het heerlijk om snelle buitenspeler te hebben die de ballen goed voorgeeft. Dit ging het voorgaande seizoen wat minder, maar merk dat we steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Met Terwolde heb ik één keer mogen proeven aan de 4e klasse. Dit was in het jaar ’17/’18.’

‘Dit seizoen hebben wij al enkele oefenwedstrijden gespeeld tegen teams uit de 4e klasse en doen daar als Terwolde echt niet altijd voor onder. De doelstelling is om dit seizoen opnieuw te promoveren naar de 4e klasse waarbij ik hopelijk het seizoen af kan sluiten als topscorer van de 5e klasse E.’