Joran Willemstein kijkt opnieuw vooruit naar de te spelen wedstrijd voor Go Ahead Eagles. Dit maal reist de equipe van Jack de Gier af naar Brabant, om aan te treden tegen Helmond Sport.

GO AHEAD EAGLES
Jack de Gier was, in tegenstelling tot veel fans, te spreken over de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Als je alle statistieken erbij pakt, was je inderdaad overal de betere in. Behalve de belangrijkste statistiek: meer scoren dan de tegenstander. Wel waren er ruim twintig mogelijkheden te tellen, maar zoals zo vaak gezegd, een echte afmaker wordt gemist binnen de selectie. 

Een assistenkoning is ook niet aanwezig. Misschien dat Adrian Edqvist vrijdagavond in Helmond de spits kan bereiken. Hij vervangt namelijk Martijn Berden, die niet fit genoeg is. Edqvist is nagenoeg altijd dreigend bij zijn invalbeurt en heeft zijn enige wedstrijd in de basis (bij Almere City in de beker) een goede indruk achtergelaten.

Verwachte opstelling: Verhulst – Mertens – Beukema – Veldmate – Brito – Corboz – Lieftink – Návratil – Van der Venne – Edqvist – Rabillard. 

Afwezig: Wout Droste (kruisband), Donny van Iperen (knie).

Onzeker: Martijn Berden (enkel).

HELMOND SPORT
In het SolarUnie Stadion zullen we een aantal bekenden tegen komen. Oud-Eagles Orhan Dzepar, Jeff Stans en Givan Werkhoven zijn te bewonderen in Helmond. Al valt er niet zo veel te bewonderen met de één na laatste plek. Helmond Sport draait een beroerd jaar en heeft pas veertien punten gepakt. Negen wedstrijden terug wonnen ze voor het laatst, op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht.

Tussendoor werd er nog wel knap gelijkgespeeld bij FC Den Bosch en Jong Ajax, maar werd er ook thuis hard verloren van Telstar en schakelde GVVV, Helmond uit de KNVB-beker. Één van de weinige positieve dingen is, is dat de ploeg van Will Boesen in zestien van de achttien duels, wist te scoren. Afgelopen maandag werd er nog met 4-1 verloren bij Jong AZ. Tibeau Swinnen was de enige doelpuntenmaker namens Helmond.

Afwezig: Bodi Brusselers, Ferry de Recht, Diego Snepvangers (lies), Stefan Tielemans, Bram Zwanen.

HISTORIE
Vorig seizoen verspeelde Kowet twee punten in Helmond. Na een halfuur spelen bracht Thomas Verheydt de ploeg uit Deventer op voorsprong, door een penalty binnen te schieten. Invaller Bram Zwanen, vrijdagavond afwezig, scoorde de 1-1, wat tevens de eindstand was. 

Er wordt niet vaak verloren in Helmond. De laatste nederlaag werd geleden in maart 2012. 5-1 werd het toen. Marnix Kolder maakte de enige Deventer-treffer. Joey Suk pakte in de slotminuut een rode kaart. Jop van der Linden verzilverde ook nog een strafschop, al was dat toen nog namens Helmond Sport.

De wedstrijd wordt gefloten door Luca Cantineau.

Vorig artikelTrainerspraat: Met Dirk Beldman van VV Lettele
Volgend artikelHulle passt ‘m door – Djordy Altena
Joran Willemstein is geboren in Deventer en nog steeds woonachtig in de Hanzestad. De 22-jarige voetbalt zijn hele leven al, inmiddels al jaren bij FC RDC. Hij draagt graag zijn steentje bij aan Deventer Voetbal en houdt zich zowel met het amateurvoetbal als met Go Ahead Eagles bezig.