Go Ahead Eagles ontvangt alweer voor de derde keer dit seizoen een beloftenteam in de Adelaarshorst. Na de winst tegen Jong Utrecht en het gelijkspel tegen Jong Ajax, is het nu Jong AZ wat verslagen moet worden.

Go Ahead Eagles
Na de wedstrijd in Nijmegen vorige week zal er niet gesleuteld worden aan het basiselftal. De terugkeer van Jeroen Veldmate zorgde achterin voor zekerheid. Ook Maecky Ngombo, vorige week voor het eerst trefzeker, zorgde als aanspeelpunt voor veel gevaar. Zijn vermogen de bal vast te houden en goed af te spelen gingen vooraf aan zowel de eerste als de tweede goal die Kowet maakte.

De tweede helft was van een stuk minder kwaliteit. Opvallend was wel hoe het helemaal instortte nadat Julius Bliek en Antoine Rabillard erin kwamen voor Veldmate en Ngombo. NEC had alleen nog maar de bal en zonder de leider in de defensie ontstonden daar grote gaten. Geen enkele reden voor Jack de Gier om iets te veranderen tegen Jong AZ

Opstelling Go Ahead Eagles:
Verhulst – Mertens – Beukema – Veldmate – Brito – Corboz – Lieftink – Navratil – Van der Venne – Berden – Ngombo

Jong AZ
Het team uit Alkmaar heeft in de eerste acht duels zes punten bij elkaar gesprokkeld en staat daarmee op de zestiende plek. Één keer werd gewonnen, uit bij Oss, al in de derde speelronde. Toch belooft dit geen makkelijke wedstrijd te worden. Nog geen enkele keer dit seizoen, eindigde een wedstrijd van Jong AZ met meer dan één doelpunt verschil. Vorige week speelde het nog 2-2 tegen Den Bosch.

Jong AZ op vrijdag of maandag is een wereld van verschil. Waar op maandag spelers als Rody de Boer, Ferdy Druijf en Albert Gudmundsson met grote regelmaat meedoen, gebeurt dat op vrijdag veel minder. Nog steeds staat de jeugdopleiding van AZ bekend als zeer talentvol. Spelers als Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn en Tijjani Reijnders staan er goed op bij de scouts. Ook oud-Eagle Mauro Savastano speelt er nog.

Historie
Pas twee keer eerder stond dit duel op de affiche, beide keren werd het erg spannend. Vorig seizoen was het Istvan Bakx, die op aangeven van Pieter Langedijk, de matchwinner werd na zeventig minuten.

Een seizoen verder terug startte Jong AZ met spelers als Owen Wijndal, Iliass Bel Hassani en Fred Friday. Die laatste wist voor een 0-1 ruststand te zorgen. Na de theepauze kantelde de wedstrijd en wist Leon de Kogel zowel Pieter Langedijk als Sam Hendriks te bedienen, waardoor de Eagles met 2-1 wonnen en de punten in Deventer bleven.

De wedstrijd van vanavond zal gefloten worden door Marc Nagtegaal.