Het is Go Ahead Eagles wederom niet gelukt om van de ‘hatelijke’ nul af te komen. In de eigen Adelaarshorst ging het met 0-1 onderuit tegen Sparta. Hard werken willen de spelers van Rene Hake wel maar het ontbeert, zeker in de eindfase, aan kwaliteit om het tegenstanders daadwerkelijk moeilijk te maken.

Het eerste kwartier was voor de Deventer ploeg dat energiek voor de dag kwam. Grote kansen ontstonden niet maar de intenties bij de thuisploeg waren duidelijk. De hoge druk en aanvallen over de zijkanten bleven echter beperkt tot het eerste kwartier waarna Sparta het heft in handen nam. Na 18 minuten spelen profiteerde Lauritsen van knullig uitverdedigen waardoor een vroege achterstand wederom een feit is. In het restant van de eerste helft werd het gemopper vanaf de tribune duidelijk hoorbaar. Go Ahead Eagles ontbeert het dan aan spelidee en technische vaardigheid in de eindfase. Maar ook simpele ballen werden soms kolderieke wijze verspeeld.

Het gevoel in de pauze was daardoor slecht en dan reist de vraag, met een waslijst aan blessures, en een bank die onderbezet is of er voor de deadline van aanstaande woensdag nog spelers bijkomen. Op de burelen van de Vetkampstraat zijn ze er hard mee bezig maar tot nu toe nog zonder resultaat.

Het begin van de tweede helft was hoopgevend. Twee enorme kansen werden gemist door Lidberg en Kuipers. Het leek een opmaat tot meer totdat Fernandes zijn matige wedstrijd nog extra pijnlijk maakte. Een oliedomme rode kaart na een kopstoot bleek het einde van de serieuze mogelijkheden op minimaal een punt. Fernandes zal met schaamrood op de kaken hebben gezien dat de tien anderen zich het snot voor de ogen hebben gewerkt. Echter zonder resultaat.

Dit Go Ahead Eagles heeft echt wel passie en wil ook écht wel strijden maar is voorlopig te licht voor de Eredivisie. Met domme rode kaarten (Deijl en Fernandes), een waslijst aan blessures en weinig aanvallende impulsen is het vooralsnog een lastig seizoen voor de mannen van Hake. Wellicht dat er volgende week tegen Feyenoord meer te kiezen is en het gevoel bij dit team een ommekeer neemt.