Het vlaggenschip van FC RDC heeft gisteren zijn eerste wedstrijd van de voorbereiding verliezend afgesloten tegen sv Colmschate 33. De tegenstander van gisteravond was met 3-1 te sterk.

Het begin was veelbelovend. Prachtig weer en veel belangstellenden lang de lijn om het vernieuwde RDC te aanschouwen. FC RDC was de eerste 15 minuten de betere ploeg wat resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties, waaronder een goed genomen vrije trap van Milan die prachtig gepareerd werd door de ijzersterke doelman van Colmschate Yoel Finke. Een volgende standaardsituatie leverde een kans op voor Jaydey die met een duikkopbal gevaar stichtte.

Daarna werd het aan FC RDC kant wat minder in balbezit. Verkeerde keuzes en soms technische fouten leverden te weinig op om door de hechte 5-mans defensie van Colmschate te komen. Colmschate stichtte in deze fase vooral gevaar door diepte te zoeken achter de RDC -defensie met lange ballen op de 2 spitsen met veel dreiging. Ronel en Koen hadden het prima onder controle totdat een slippertje (met als gevolg een terechte strafschop) de 0-1 voor Colmschate opleverde door Lars Kamperman Leferink.

FC RDC leek toch een beetje van slag, wat resulteerde in nog meer slordigheden aan de bal wat niet het gewenste voetbal opleverde waarop gehoopt werd. Veruit het meeste balbezit, echter in een net iets te laag tempo, te weinig kantwisselingen en zeker ook te weinig diepte leverden geen echte kansen meer op voor de toernooiorganisator.

Na rust (nog zonder wisselingen) werd getracht de hechte defensie van Colmschate wat meer onder druk te zetten wat resulteerde in een veldoverwicht met veel balbezit voor RDC. Echt grote kansen werden echter niet afgedwongen en helaas werden we door het hart van de defensie geklopt met een steekpass wat resulteerde in de 0-2 stand. FC RDC voerde net als Colmschate enkele wisselingen door waardoor ook Yde en Luuk na een lange afwezigheid hun rentree konden maken. Erg bemoedigend om te zien was dat de jongens ondanks een schier onmogelijke opgave niet wilden opgeven en zelfs via Yde de aansluitingstreffer produceerden.

Vanaf dat moment, met nog een minuut of 7 op de klok, ging RDC met de laatste krachten op zoek naar de gelijkmaker wat in de absolute slotfase nog een aantal hachelijke momenten opleverde in het zestienmetergebied van Colmschate. Het werd een ‘net niet’ verhaal wat zoals vaker in de omschakeling met veel mensen voor de bal een doeltreffende counter opleverde die de eindstand bepaalde op 1-3. Een terechte overwinning voor Colmschate.

Al met al overheerst na 1 week voorbereiding het positieve uiteraard. De extreem jonge selectie heeft een hele goede trainingsweek achter de rug en er ontstaat al een echt team met de nieuwkomers en de bestaande groep. Geweldig om te zien dat er RDC-jongens teruggekeerd zijn op het vertrouwde oude nest. Nu samen week 2 van de voorbereiding in en kijken of we zaterdag weer een paar stappen in de goede richting kunnen zetten tegen Sportclub Overwetering of FC Twello.

ViaClubcorrespondent FC RDC
Vorig artikelGo Ahead Eagles wederom onderuit in Eredivisie
Volgend artikelAZC wint voorbereidingstoernooi SV Schalkaar