Vorige week speelde Helios tegen Overwetering. Trainer Harry Decheiver stuurde in de twee helften twee verschillende teams in het veld. De selectie was aangevuld met spelers uit de O19 en O17. Overwetering speelde al met een vast team en won de wedstrijd met 0-3.

Vandaag kwam er een meer selecte groep in het veld. Tegenstander Juventa ’12 uit Wierden werd vorig seizoen kampioen en promoveerde naar de derde klasse. Bij Helios kwam Sercan weer in het veld nadat hij het hele vorige seizoen door een blessure niet had gevoetbald.

Helios nam vanaf het begin het heft in handen, creëerde enkele kansen, maar wist het net nog niet te vinden. In de 24ste minuut was het raak. Bastiaan Lieftink werd op links weggestuurd en zijn fraaie voorzet werd door Jarmo van ‘t Hof fraai ingeschoten. In de 40ste minuut schoot Mike Gerritsen een vrije trap fraai binnen 2-0

In de 44ste minuut was het Nick Beekman die goed gebruik maakte van zijn snelheid en verschalkte de doelman van Juventa ’12 met een schot door zijn benen. 3-0 In de 45ste minuut werd Djeremie Waslander fraai gelanceerd, brak op volle snelheid door en zijn voorzet was niet meer te missen door Jarmo. Rust 4-0.

Helios ging na rust door met waar ze gebleven waren: met goed en snel combinerend sneed men door de verdediging van Juventa maar was de afwerking nog onvoldoende. In de 62ste minuut vloog de jarige Iljen Bruinsma langs vier verdedigers van Juventa en zijn voorzet werd fraai ingeschoten door Djeremy Waslander.

Juventa probeerde het wel maar door goed verdedigend werk van de Helios verdediging kwam men niet verder dan de 16 meterlijn en had Joel de Jonge daardoor een makkelijke middag. In de 82ste minuut was het weer Jarmo die toesloeg: hij veroverde na slordig verdedigen van de Juventa verdediging de bal en schoot hard en geplaatst de 6-0 eindstand binnen.

Volgende week speelt Helios zijn eerste bekerwedstrijd tegen derdeklasser DES uit Nijverdal.