Go Ahead Eagles lijkt een een hevige strijd tegen degradatie verwikkeld te raken na een nieuwe nederlaag in de Eredivisie. In de eigen Adelaarshorst, die voor het eerst sinds maanden, weer voor één derde gevuld was met publiek werd een grote nederlaag geleden. Oud-Eagle Sam Beukema stond met twee treffers aan de basis van de 1-4 nederlaag die de ploeg van Kees van Wonderen moet slikken.

Het eerste half uur leek er voor de thuisploeg nog een vuiltje aan de lucht. Er ontstonden nauwelijks gevaarlijke momenten voor beide doelen maar de thuisploeg leek het best in de wedstrijd te zitten. Een afstandsschot van Brouwers bleek de opmaat voor een heftig slotkwartier van het eerste bedrijf. Diezelfde Brouwers schoot Go Ahead Eagles met de afstandspoging op voorsprong maar lang kon de thuisploeg daarvan niet genieten. Amper twee minuten later was de defensie van Go Ahead, Sam Beukema volledig uit het oog verloren waarna de centrale verdediger raak kopte.

De gelijkmaker bleek achteraf te zorgen voor een ineenstorting van de thuisploeg. Evjen had, een minuut na de gelijkmaker, de 1-2 op schoen gevolgd door de laatste serieuze mogelijkheid voor Go Ahead. Lidberg snoepte de bal af van doelman Vindahl maar trof geen doel. Daarentegen belandde de bal op één van de bovenste stoeltjes van de Leo Halle tribune.

In tien minuten tijd zakte de thuisploeg volledig door het ijs. Allereerst ging de voetballende centrale verdediger Jay Idzes in de fout waarna Pavlidis profiteerde. Na een vermeende overtreding op Botos bleef Go Ahead Eagles in verwarring achter nadat AZ wél door speelde en de thuisploeg de achterstand zag oplopen tot 1-3.

In de tweede helft bleef een sensatie uit. AZ had de wedstrijd onder controle en Go Ahead Eagles heeft geen moment gehad waarbij het een vuist kon maken. Een handvol moeizame reddingen van Noppert hielden de schade nog beperkt maar de lange doelman kon in de slotfase niet voorkomen dat Beukema het laatste zetje gaf aan een hoekschop en daarmee de eindstand op 1-4 bepaald.

Voor Go Ahead Eagles is het zaak om de volle focus te houden op de competitie en snel beter te gaan verdedigen. De ranglijst van de Eredivisie kruipt naar elkaar toe waarbij de formatie van Kees van Wonderen absoluut niet kan stellen dat het een makkelijk programma heeft.

Salland1 verslaggever Erik van Luttikhuizen nam na afloop van de thuiswedstrijd de schade op bij onder meer Luuk Brouwers en Kees van Wonderen. Daarnaast kwam ook Sam Beukema nog voor de microfoon om te spreken over de overwinning van AZ tegen zijn oude club Go Ahead Eagles. Deze interviews zijn beschikbaar gesteld door Salland Sport, het sportprogramma van de streekzender Salland1.

Tenslotte maakt Henny Meyerink het document altijd volledig dankzij zijn prachtige foto’s. Onderstaand de galerij van afgelopen zondag. #gaeaz