Helios heeft de 2e inhaalwedstrijd met 6-1 gewonnen van BWO. De eindstand had veel hoger uit kunnen vallen, maar door zeer goed keeperswerk van de BWO keeper, lat, paal, kruising en wat slordigheden in de afwerking, bleef het bij 6-1.

Vanaf het beginsignaal zette Helios druk op de tegenstander en was het Mike Gerritsen die een hard schot uiteen zag spatten op de vuisten van de keeper. Toch was het in de derde minuut al raak. Roy Smeitink wist Jarmo van ‘t Hof te bereiken; Jarmo zag Iljen Bruinsma er beter voor staan, legde de bal voor de voeten van Iljen en schoot de 1-0 binnen. Even later schoot Glenn Alberts vanaf een kansrijke positie hoog over. Niet veel later was het weer Glenn die hard inschoot, maar hier was het weer de keeper die de bal uit de goal wist te rammen.
In de volgende aanval verdween een schot van Jarmo via de keeper tegen onderkant lat.

Dan komt Djeremy Waslander langzaam maar zeker in beeld. Djeremy, meer dan een jaar lang uit de running geweest door een zware enkelblessure, combineerde prachtig met Jarmo, schoot hard in, maar weer was het de keeper van BWO die redding bracht. In de 19de minuut veroverde Jorit Altenaar de bal, bereikt met een mooie steekpas Jarmo van ‘Hof die raak schoot: 2-0. Helios gaf BWO geen enkele kans en in de 21ste minuut was het de eerste keer dat BWO een poging deed, maar hier wist Joel de Jonge wel raad mee.

In de 25ste minuut was het weer de keeper van BWO, die na een mooie combinatie tussen Iljen Bruinsma en Djeremy Waslander, zijn schot onschadelijk maakte. Ook Jarmo had ondertussen de smaak te pakken. Hij combineerde nu niet, maar haalde in de 42ste minuut uit stand hard uit en liet de keeper dit keer kansloos: 3-0. Nog geen twee minuten later, na een voorzet op maat van Djeremy Waslander, wordt de bal door Jarmo opgevangen met de borst en na één keer stuiteren, haalt hij weer vernietigend uit. Rust 4-0.

Djeremy Waslander werd in de rust vervangen door Djeremy Zandvliet. Laatstgenoemde kreeg in de 48ste minuut, vanaf de vijf meterlijn, een grote kans: hij moest snel handelen en schoot hoog over. 5 Minuten later kreeg ie opnieuw de kans om te scoren, maar ook zijn schot werd door de keeper uit het doel geramd.

Het duurde even, maar toch was het in de 71ste minuut weer raak. Na een combinatie met Glenn Alberts bracht Jarmo de 5-0 op het scorebord. Twee minuten later draait Jarmo weg van zijn tegenstander en bereikt met een prachtige steekpas Zandvliet die mooi afrond: 6-0. Helios krijgt daarna nog enkele kansen, maar door goed keeperswerk en een bal op de kruising van Bruinsma blijft de 6 op het scorebord staan. In de laatste minuut werd het toch nog 6-1.

Volgende week de uitwedstrijd tegen RDC.

Bronclubcorrespondent SV Helios
Vorig artikelGo Ahead Eagles moet naar onderen kijken na kansloze nederlaag tegen AZ