Afgelopen zondagmiddag, die splijtende pass van Linthorst die tussen verdediger en keeper komt, voor Viktor Edvardsen net iets te ver. Room dacht de bal te kunnen pakken, maar als een duveltje uit een doosje was daar Oliver Edvardsen die de bal een tikkie gaf en zodoende de 0-1 kon scoren. Was precies op tijd op dat moment in de wedstrijd. Om daarna met 0-1 de rust in te gaan is dan prettig. De tweede helft werd min of meer professioneel, op dat erbarmelijk slechte veld, uitgespeeld. Joris Kramer deed niet meer mee, maar wat een bikkel is het. Die zal wel opknappen deze week.

Maar oei, wat is dat nou weer dik in blessure tijd? Wat een vreselijke domme actie van Willumsson, terecht rood. Snap het wel, maar pak dan het shirt of broek. En bij een sliding, been bij de grond houden. Nog één aanval en Breum die er op een mooie manier 0-2 van maakt. Is weleens anders geweest, winnen van een degradatiekandidaat. Voor de zesde keer op rij een uitwedstrijd niet verloren! Drie punten in de pocket, niet veel meer over de wedstrijd zeggen, snel naar huis en voorbereiden voor komend weekend. De wedstrijd waar velen in Deventer en omstreken altijd naar uitkijken en die hoe dan ook gewonnen moet worden door Kowet. Zij van 35 km noordelijker komen op bezoek.

De IJsselderby natuurlijk.

Deze derby is van veel charme ontdaan, heel erg jammer. Veel is er al terecht over gezegd en geschreven en ook over wat er bij Café De Huiskamer is gebeurd. Hier nog een keer daar wat over schrijven is een herhaling van zetten. Geen gek elftal trouwens dat PEC. Had niet verwacht dat hun trainer Johnny Jansen het zo aardig aan de praat kon krijgen. Zij presteren boven verwachting. Na 20 wedstrijden 26 punten en een 8e plek op de ranglijst. Vanaf 5 november alleen verloren van PSV en NEC. PEC speelt uit goede wedstrijden. Kan nog weleens lastig worden voor Kowet. Daar moet men zich tegen wapenen. Dat is zoals gebruikelijk iets voor René Hake en zijn mannen om daar een plan voor te bedenken.

PEC speelt aanvallend en vol passie haar wedstrijden. Net zo als Kowet dat eigenlijk doet. Ook zij proberen vroeg druk te zetten. Lekker laten doen, zodat wij iets meer ruimte krijgen waar bijvoorbeeld Kuipers of Deijl van kunnen profiteren. Oliver Edvardsen is sneller dan Good Old van Polen, Bobby Adekanye heeft het aardig op de heupen en dolt MacNulty, Viktor Edvardsen houdt Lam en Kersten bezig. Ons middenveld is de baas over het middenveld van hen. Zijn er toch nog een paar gevaarlijke spelers zoals, Reijnders, Namli en toch ook Thy. Daar moeten onze verdedigers maar voor zorgen dat zij niet aan spelen toe komen. Hun keeper is in vorm en toont momenteel aan, de meest onmogelijke ballen tegen te kunnen houden. Dat zal eens ophouden en waarschijnlijk is dat komende zondag al.

Een aantal spelers zullen er niet bij, o.a. Willumsson die geschorst is en Rommens die nog geblesseerd is. Zij zijn over het algemeen bepalend. Aan de andere kant is wel gebleken dat Rommens zijn vervangers het niet zo verkeerd hebben gedaan. Ook andere spelers die moesten spelen, zoals Dean James, hebben het goed gedaan. Kun je zeggen, ja dat was tegen het zwakke Vitesse, maar toch, hij stond er wel. Xander Blomme, Thibo Baeten, ook niet verkeerd. Eigenlijk zijn er weinig zwakke spelers bij onze club. GAE heeft een degelijke selectie, spelers die voor elkaar vechten en voor elkaar door het vuur gaan, dat zal aankomende zondag niet anders zijn, misschien brengen zij wel een beetje extra. De brede selectie betaalt zich in de huidige situatie uit. Willumsson baalt natuurlijk als een stekker, net als zijn medespelers, de begeleidingsstaf en natuurlijk de supporters. Dat wordt twee potjes brommen en mist hij juist deze o zo belangrijke wedstrijd. Wie weet strooit Hake iedereen wel zand in de ogen zaterdagmorgen op de laatste training. Rommens doet dan niet mee, maar het zou wat zijn als hij zondag gewoon in de basis staat.

Zondagmiddag om 12:15 uur is het zover, wat een vreselijk tijdstip, zonder uitsupporters, maar wel een aantal Veneziani die speciaal voor deze wedstrijd overkomen.

In de uitzending van code rood geel van afgelopen maandagavond zijn enkele suggesties binnengekomen hoe het uitvak eventueel te vullen. Echter GAE heeft bekend gemaakt dat “het bezoekersvak aanstaande zondag ook daadwerkelijk leeg te laten”. Hopelijk kunnen we toch met z’n allen met een goed humeur onze prachtige rood gele club aanmoedigen en zodoende aan de overwinning helpen. Dat wordt tijd ook, sinds 4 november 2023 heeft GAE thuis in de reguliere competitie niet meer gewonnen.

Laat het zondag maar gebeuren. Wat zal dat zoet smaken.

Oh ja, de IJssel is van ONS!

Hup Kowet!

Roodgele groet,

Carlo Giugie

Vorig artikelSchalkhaar houdt hoofd koel in restant en pakt driepunter
Volgend artikelEagles pakt alsnog punt in slotseconden IJsselderby